BEN STANSALL Afp
ŽDRIJEB U PETAK

Foto: Kovačić i društvo slave prolaz u četvrtfinale Lige prvaka, Atletico ispao! Bayern prošao sa 6:2

Chelsea je pobjedom na Stamford Bridgeu slavio protiv Atletica 2:0 i izborio 1/4 finale Lige prvaka
Piše: Davorin Olivari/SNObjavljeno: 17. ožujak 2021. 20:16

CHELSEA - ATLETICO M. 2:0 (Ziyech 34', Emerson 94')

CHELSEA (4-3-3): Mendy - Azpilicueta, Zouma, Rudiger - James, Kante, Kovačić, Alonso (od 92. Chilwell) - Ziyech (od 77. Pulišić), Werner (od 84. Hudson), Havertz (od 93. Emerson).

ATLETICO M.: (4-4-2): Oblak - Trippier (od 69. Lemar), Savić, Gimenez, Renan Lodi (od 46. Hermoso) - Llorente, Koke, Saul, Carrasco (od 54. Dembele) - Suarez (od 59. Correa), Joao Felix.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Po prvi put nakon 2014. godine Chelsea se plasirao u četvrtfinale Lige prvaka, od sezone kad ih je zaustavio upravo Atletico. Bez problema Chelsea je obranio prednost iz prve utakmice u Bukureštu, te ubilježio još jednu pobjedu. Dolazak Thomasa Tuchela na klupu londonske momčadi pokazalo se kao pun pogodak.

Pod njegovim vodstvom, Chelsea utakmicom na Stamford Bridgeu u 13 ogleda u svim natjecanjima ne zna za poraz. Atletico je potpuno razočarao, gotovo je nevjerojatno da je vodeća momčad Primere djelovala tako loše, posve bezidejno i nemoćno. Gledali smo ratničku utakmicu, borbenu, agresivnu utakmicu dvije momčadi koje vode dva trenera poznata po defenzivi.

image
BEN STANSALL Afp

Na startu utakmice jedni i drugi su igrali visokim presingom, ali nitko nije uspijevao doći do oduzete lopte, nitko nije previše riskirao. Kako je utakmica odmicala tako je Chelsea sve više dolazio do izražaja, postajao je sve bolji i bolji. S druge strane Atletico nije imao tečnosti u igri, nije imao preciznu pas igru, u posjedu lopte domaćini su dominirali. Međutim, baš u trenucima kad je Chelsea preuzimao inicijativu, Atletico je došao u situaciju za poentiranje, ali na ljutnju na suca Orsata. Naime, nakon pola sata igre, nakon konačnio jednog dobro odigranog dubinskog pasa, Carrasco je izbio sam pred Mendiya., ali ga je, barem se nama tako činilo, Azpilicueta ga je povukao rukom. Isitna, nije to bilo neko jako povlačenje, ali ruka je bila na prsima i dresu Carrasca.

Orsato je samo mahnuo rukom a nije se oglasio niti VAR. Nekako smo dojma da je talijanski sudac mogao pokazati na jedanaesterac za momčad Diega Simeonea. Baš nakon te situacije, utakmica ne otvorila, kao da u obje momčadi otpustile kočnice. A onda se dogodio pogodak kakav se Atleticu rijetko događa, Simeone je zbog toga sigurno morao dobiti slom živaca. Naime, madridski klub je primio pogodak iz kontranapada! Havertz je uzeo loptu, povukao, gurnuo dubinsku loptu za Wernera koji prolazi sam po boku, te onda precizno pogađa Ziyecha u sredini šesnaestrca, a ovaj potpuno sam s nekoliko metara šalje loptu ispod Oblaka.

image
BEN STANSALL Afp

Bila je to prva prava prilika i Atletico je odmah stradao. U samoj završnici prvog poluvremena, vidjeli smo i jedan dobar udarac Joaa Felixa, ali bez problema ga je neutralizirao Mendy. A u posljednjoj minuti tog prvog poluvremena, odlično je s nekih sedamnaest metara opalio naš Mateo Kovačić, ali lopta je za nekih pola metra promašila cilj. Kad smo kod Kovačića, igrao je nešto povučenije, on je bio taj koji je preuzimao loptu od trojice stopera Chelseja, odigrao je dobru utakmicu. Dominirao je uz Kantea veznom linijom. S obzirom da je Atletico u prvom poluvremenu izgledao posve nemoćno, Simeone je početkom druge dionice odlučio mijenjati svoju bezidejnu momčad. U petnaest minuta ušli su Hermoso, Dembele i Correa. Zanimljivo, Luis Suarez je bio posve nevidljiv, gotovo se nije sastao s loptom.

Početkom druge dionice, bez obzira što je Simeone povukao te svoje poteze, Plavi su mogli povećati vodstvo. Nakon sjajnog pada Ziyecha, Werner, koji je jučer bio iznimno raspoložen i razigran, opet je prošao po boku ali je njegov udarac iskosa s par metara Oblak obranio. Bio je Werner u još jednoj dobroj situaciji, opet je razbio Atleticov bok, ali opet iz dobre pozicije nije pogodio. Ziyech je također probao dalekomentim udarcem, ali Oblak je izvadio loptu 'iz devedeset'. Pred kraj utakmice Atletico je ostao s igračem manje, jer je Stefan Savić laktom udario Rudigera u prsa.

U samoj završnici susreta u igru je ušao i Emerson te pogotkom u sudačkoj nadoknadi stavio točku na 'i' Chelseajevog plasmana u četvrtfinale Lige prvaka

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bayern i na Allianz Areni srušio Lazio

BAYERN - LAZIO 2:1 (Lewandowski 33', Choupo-Moting 73' / Parolo 82')

Nogometaši Bayerna plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su i u uzvratu u Muenchenu svladali rimski Lazio s 2-1 (1-0) i s ukupnih 6-2 prošli dalje.

Pogotke su za Bavarce dali Robert Lewandowski (33pen) i Eric Maxim Choupo-Mouting (75), dok je strijelac za Lazio bio Marco Parolo (82).

Europski prvak je rutinirano obranio prednost od 4-1 iz prve utakmice u Rimu, te se posve zasluženo plasirao među osam najboljih klubova Staroga kontinenta.

Laziju na Alianz Arenni ne bi bila dovoljna niti tri gola, tako da je u većini vremena utakmica bila odrađivanje posla, bez nade u neko čudo.

Bayern je poveo u 33. minuti kada je napadač Lazija Muriqi srušio Goretzku u kaznenom prostoru, a sudac je pokazao na bijelu točku, Najbolji strijelac Europe Lewandowski je nepogrešiv iz kaznenog udarca i to je bio jedini gol u ne baš bogatom prvom dijelu. Bio je to 39. gol Poljaka u 35 utakmica ove sezone, a zanimljivo je da je Lazio primio gol u prvom poluvremenu u sedam zadnjih utakmica Lige prvaka.

U 46. minuti vratar Rimljana Reina je nogama obranio šut Lewandowskog iz blizine, a Poljak je u 67. minuti zatresao i vratnicu. U 75. minuti Kamerunac Choupo-Mouting je povećao na 2-0 na dodavanje Alabe. U 82. minuti Marco Parolo je postigao počasni gol za Lazio, kada je nakon ubačaja Perreire vrškom kopačke pogodio kroz noge vratara Nuebela.

Poznati svi četvrtfinalisti Lige prvaka

Branitelj naslova Bayern Muenchen i Chelsea posljednji su četvrtfinalisti ovogodišnjeg izdanja nokaut faze nogometne Lige prvaka. Bavarci su u srijedu u uzvratu osmine finala na Allianz Areni svladali Lazio s 2-1, a Chelsea je na Stamford Bridgeu pobijedio Atletico Madrid s 2-0.

Još prošli tjedan mjesto u četvrtfinalu osigurali su Borussia Dortmund, Porto, Liverpool i Paris Saint-Germain, a u utorak su im se pridružili Real Madrid i Manchester City.

Ždrijeb parova četvrtfinala i polufinala Lige prvaka bit će održan u petak, 19. ožujka, u Nyonu.

Linker
19. travanj 2024 09:28