Foto: Marko Todorov / Hanza Media / Hanza Media
IZNIMNO CIJENI MODRE ČILEANCE

FOTO: PRVI ČOVJEK SEVILLE UOČI SPEKTAKLA NA MAKSIMIRU 'Ovo je za Dinamo zadnja prilika za neki dobar rezultat u Europi'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. listopad 2016. 21:34

Puno je španjolskih novinara došlo u maksimirsku press sobu, prenosile su radijske postaje i uživo riječi Jorgea Sampaolija. Sevillin trener nije se postavio svisoka, čak je kazao da Sevilla u Maksimiru nije favorit.

- Ne, ne smatram da imamo taj status. Pojedinačno imamo odlične igrače, ali kao momčad... Ne razmišljamo o tome jesmo li favoriti ili ne, čeka nas sigurno teška utakmica - rekao je u startu Sampaoli, koji tvrdi da je dvoboj u Maksimiru, na neki način, ključna utakmica za Sevilline europske ambicije ove sezone.

- Je, ključan nam je to susret, moramo pobijediti. Ali, ključan je susret i Dinamu, jer to mu je zadnja prilika za neki dobar rezultat u Europi. Zato sam inamo je zadnja šansa za kvalifikaciju. Očekujem zbog toga tešku utakmicu.

Što zna o Dinamu, kako ga doživljava?

- Dinamo je priznat u Europi, hrvatski nogometaši su poznati u diljem svijeta i imam prema njima veliki respekt. Zato i kažem da nam neće biti lako.

Dojam je da je Sevilla bolja nego lani, da je pod Sampaolijem naPedovala?

- Puno se toga pozitivnoga dogodilo u zadnjih mjesec-dva dana, puno smo napredovali, pogotovo kod kuće, ne toliko u gostima. Vjerujem da je pred nama još uspješmije razdoblje.

Poznajete Fernandesa i Henriqueza, bili ste im trener i izbornik, kako vidite njihove sadašnje igre?

- Kvalitetni su igrači i jedan i drugi, vrlo ih cijenim, bit će mi zadovoljstvo sresti ih na utakmici.

Bi li imali oni danas mjesta među vašim kandidatima za momćad u Sevilli?

- Generalnno da, onakvi kakve ih pamtim. Ali sad su mi protivnici, želim gledati samo svoje igrače i izvući najbolje od onih koje ima na raspolaganju.

Gabriel Mercado, branič Seville, kazao je pak sljedeće?

- Igramo s teškim suparnikom, uvijek je teže pobijediti u gostima. Dinamo? Dobra momčad,poznajem Sigalija s kojim sam igrao u mladoj reprezentaciji. Dijelimo lijepa sjećanja, nismo se dugo čuli, ali vjerujem da je on velika podrška Dinamovoj momčadi.

Linker
18. svibanj 2024 10:48