LLUIS GENE Afp
JEDNOM NOGOM U ČETVRTFINALU

FOTO: PSG potopio Barcelonu na Camp Nou! Čudesni Kylian Mbappe apsolutni junak večeri s hat-trickom

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka PSG je pobijedio Barcelonu u gostima s 4:1
Piše: Goran Čičin Mašansker, SNObjavljeno: 16. veljača 2021. 19:45

BARCELONA - PSG 1:4 (Messi 27'-11 / Mbappe 32', 65', 85', Kean 70')

BARCELONA: Ter Stegen; Dest (Mingueza 71'), Pique (Puig 79'), Lenglet, Alba; De Jong, Busquets (Pjanić 79'), Pedri (Trincao 78'); Griezmann (Braithwaite 85'), Messi, Dembele

PSG: Navas; Kurzawa, Kimpembe, Marquinhos, Florenzi (Kehrer 89'); Gueye (Herrera 46'), Paredes; Mpabbe, Verratti (Draxler 73'), Kean (Danilo 85'); Icardi


Paris Saint-Germain pokazao je da je u ovom trenutku puno bolja momčad od Barcelone koja nije imala šanse protiv lanjskog finalista. Parižani uzvrat čekaju s jednom nogom u četvrtfinalu.

Gerard Pique oporavio se od ozljede ranije nego što se očekivalo te je zauzeo stopersku poziciju u obrani Barcelone u paru s Lengletom. Parižani su stigli bez dvojice važnih ofenzivaca, Neymara i Di Marije, ali to se u igri Pochettinove momčadi u prvom poluvremenu nije osjetilo. Odlično se na terenu Camp Noua postavio PSG i već u 1. minuti Mbappe je mogao napraviti nered, ali je Ter Stegen istrčavanjem otklonio opasnost.

U 19. minuti nova prilika za goste, Mbappe je uposlio Icardija koji nije dobro zahvatio loptu i Pedri je izbacio loptu u korner. Barcelona je povela iz kaznenog udarca u 27. minuti, nakon što je Messi odigrao sjajnu dugu loptu na De Jonga koji je pao nakon kontakta s Kurzawom. Nije tu bilo namjere, ali prekršaj je postojao. Messi je bio siguran, Navas je pogodio stranu ali bio je to neobranjiv udarac za vodstvo Katalonaca.

Mogla je Barcelona ubrzo povećati prednost, Messi je proigrao Dembelea čiji je pokušaj zaustavio Navas. Florenzi je u 31. minuti proigrao Mbappea čiji je atraktivan pokušaj petom zaustavila domaća obrana. No, za Barcu nije bilo spasa minutu kasnije, kad su Parižani izjednačili nakon lijepe akcije.

Marquinhos je dijagonalom pronašao Kurzawu na lijevoj strani, Dembele ga je zakasnio ispratiti, a PSG-ov branič pronašao je Verrattija koji je iz prve prebacio loptu do Mbappea. Francuski reprezentativni napadač primirio ju je, riješio se Lengleta i iz blizine zakucao pod gredu za 1:1.

Do kraja poluvremena Ter Stegen je obranio udarce Kurzawe i Keana, dok je Icardi nakon kornera glavom pogodio vanjski dio mreže. Griezmann je imao priliku u kontranapadu, ali nije bio precizan.

Gosti su odlučno otvorili nastavak, Mbappe je u 47. tukao malo pokraj vratnice, a u 50. Ter Stegen brani pokušaj Keana nakon lijepe akcije Mbappea i Icardija. Do zaslužene prednosti PSG je stigao u 65. minuti kad je Paredes dugom loptom pronašao Florenzija koji je s desne strane ubacio u sredinu, a Pique je dodirnuo loptu koju je prihvatio Mbappe i poentirao za 1:2.

Nije tu bio kraj Barcinim mukama. Ter Stegen je obranio udarac Mbappea, da bi u 70. minuti Kean pogodio glavom nakon ubačaja Paredesa iz slobodnog udarca. Mogla je Barcelona smanjiti u 82. minuti kad Griezmann nije uspio kazniti Navasovo poigravanje, ali zato Mbappe nije imao milosti za Ter Stegena u 85. minuti kad je postigao i treći pogodak nakon kontre u kojoj ga je uposlio Draxler.


90+5' - Završena je utakmica. PSG je pobijedio Barcelonu sa 4:1. Apsolutni junak susreta je Mbappe s hat-trickom.

90' - Igrat će se pet minuta sudačke nadoknade.

85' - GOOOL! Mbappe je kompletirao hat-trick. Sjajna kontra PSG-a i Mbappe je desnicom zabio u dalji kut milimetarski precizno. Asistirao mu je Draxler.

image
LLUIS GENE Afp

82' - Kakva pogreška Keylora Navasa. Vratar PSG-a je pred svojim golom pogodio Griezmanna, ali odbijanac prolazi pokraj gola. Velika sreća za PSG.

81' - Statistika kaže u ovom trenutku da oba sastava imaju po 50% loptu u svom posjedu, kao i da Barcelona ima 11 udaraca, spram 15 udaraca PSG-a.

image
LLUIS GENE Afp

77' - U ovim trenucima na travnjaku je ostao ležati Mbappe kojem je na nogu nezgodno doskočio Griezmann. Tu nije bilo namjere, ali najbolji igrač PSG-a je u problemima.

76' - Pokušaj Dembelea, ali nema prave opasnosti za vrata Navasa.

70' - Novi gol u mreži Barcelone, zabio je Moise Kean glavom koji je ostao sam u petercu nakon ubacivanja Paredesa iz slobodnog udarca. Katalonci djeluju obezglavljeno i porozno u obrani.

68' - Ter Stegen opet spašava Barcelonu čija obrana propušta na sve strane. Sada je obranio udarac Mbappea.

65' - GOOOL! Potpuni preokret PSG-a, opet je zabio Mbappe. U tijeku je VAR provjera. Dojam je da je u akciji koja je prethodila golu bilo zaleđe. Ipak nema zaleđa i PSG vodi!! Mbappeu je ovo bio 16. pogodak u gostima u Ligi prvaka.

62' - U dosadašnjem dijelu igre u drugom poluvremenu PSG je bio puno opasniji, a Barcelona je zaprijetila tek iz slobodnog udarca. Sada je pokušao Dembele iskosa s desne strane, ali Navas je siguran.

image
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe (L) celebrates with Paris Saint-Germain's Italian midfielder Marco Verratti after scoring a goal during the UEFA Champions League round of 16 first leg football match between FC Barcelona and Paris Saint-Germain FC at the Camp Nou stadium in Barcelona on February 16, 2021. (Photo by LLUIS GENE/AFP)
LLUIS GENE Afp

58' - Prilika iz slobodnog udarca za Barcelonu. Messija je oborio Kimpembe i sada će Argentinac sam pucati. Pogodio je u živi zid.

50' - Lijepa akcija PSG-a koji je potegnuo kontru, ali Ter Stegen sjajnom intervencijom brani udarac Keana. Dojam je da je ranije u akciji bio Icardi u boljoj situaciji za šut, ali se odlučio za dodavanje.

47' - Odmah na startu prilika za PSG preko Mbappea. Pucao je desnicom izvan šesnaesterca, ispružio se Ter Stegen, ali lopta odlazi pokraj gola.

46' - Krenulo je drugo poluvrijeme.

45+1' - Završeno je prvo poluvrijeme. Na odmor se odlazi sa rezultatom 1:1. Bilo je to vrlo zanimljivo poluvrijeme s puno ritma i sa po jednim golom na svakoj strani. Dojam je da je rezultat realno stanje situacije na travnjaku.

image
LLUIS GENE Afp

44' - Igraju se posljednje minute prvog dijela. Sada je nakon nespretne reakcije Ter Stegena PSG dobio korner. Nakon njegovog izvođenja Icardi je opasno pucao glavom, ali pokraj vratnice. Bila je to velika prilika za PSG.

image
LLUIS GENE Afp

37' - Redaju se prilike na obje strane. Griezmann je sjajno istrčao kontru od centra i pucao s vrha šesnaesterca, ali lopta odlazi tik kraj vratnice.

image
LLUIS GENE Afp

35' - Nova prilika za PSG. Pucao je Kurzawa, ali brani Ter Stegen.

image
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi (C) scores a penalty during the UEFA Champions League round of 16 first leg football match between FC Barcelona and Paris Saint-Germain FC at the Camp Nou stadium in Barcelona on February 16, 2021. (Photo by LLUIS GENE/AFP)
LLUIS GENE Afp

32' - GOOOL! Mbappe je napravio dar mar u obrani Barcelone i zabio iz peterca. Sjajno se snašao na malom prostoru. Asistirao mu je Verratti, a Mbappe se oslobodio čuvara i snažno zabio u bliži kut.

image
LLUIS GENE Afp

27' - GOOOL! Barcelona vodi 1:0, zabio je Messi snažnim visokim udarcem. Navas je pogodio stranu, ali udarac je bio neobranjiv.

26' - Jedanaesterac za Barcelonu. Messi je proigrao De Jonga koji je naizgled sapleten od Kurzawe. Kuipers je brzo pokazao na bijelu točku, ali se situacija provjerava.

20' - Prvi žuti karton na utakmici, opomenut je Gueye. Bit će slobodni udarac za Barcelonu.

19' - Lijepa prilika za PSG. Mbappe je proigrao Icardija koji je ostao sam, ali je slabo pucao ljevicom. Igrač Barcelone je uspio izbiti sporo upućenu i loše zahvaćenu loptu. Zastavica je ostala spuštena iako se činilo da je zaleđe.

16' - Opasan start Kurzawe na De Jongu i posljednje upozorenje Kuipersa. Za dlaku je izbjegao žuti karton.

14' - Prva prava prilika za Barcelonu. Zaprijetio je Griezmann koji je dobio lijepu loptu u kazneni prostor iskosa s lijeve strane, ali nije uspio ozbiljnije ugroziti Navasa.

11' - Lijepa solo akcija Keana nakon osvojene lopte visoko na polovici Barcelone, ali domaćini su se obranili.

image
LLUIS GENE Afp

10' - Prvi pokušaj prema vratima PSG-a. Bilo je to nešto između ubacivanja i udarca Jordija Albe. Lopta je otišla visoko preko gola.

7' - Liječnička pomoć za igrača PSG-a nakon sudara glavama. Kean je završio na travi nakon duela s Lengletom, ali se ubrzo pridigao.

5' - Prvi udarac na utakmici. Uputio ga je Gueye koji je opalio dalekometno, ali neprecizno. Dojam je da je imao puno boljih rješenja.

1' - Agresivna prva minuta. PSG je odmah na startu iz kontranapada imao priliku zaprijetiti Ter Stegenu koji je pravovremeno istrčao, ali loše ispucao loptu. Ipak, Barcelona se uspjela obraniti.

1' - Započela je utakmica na praznom Camp Nouu. Sudac večerašnjeg ogleda je Björn Kuipers.

19.45 - Poznati su sastavi za okršaj Barcelone i PSG-a. Pogledajte za koje su se postave odlučili Ronald Koeman i Mauricio Pochettino.

Linker
26. srpanj 2024 05:43