Reuters
SJAJNA UTAKMICA

FOTO, VIDEO: MANCHESTER UNITED U ČETVRTFINALU LIGE PRVAKA NAKON SENZACIONALNOG PREOKRETA Odluka Slovenca nakon pregledavanja VAR-a izbacila PSG

Nogometaši Manchester Uniteda plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nadoknadivši zaostatak 0:2 s Old Trafforda protiv PSG-a. Na Parku prinčeva Crveni vragovi su slavili s 3:1 u dramatičnoj utakmici i zbog gola više u gostima prošli dalje.
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 06. ožujak 2019. 18:40

PSG - MANCHESTER UNITED 1:3 (Bernat 12' / Lukaku 2', 30', Rashford 90'+3' p.)

PSG: Buffon - Kehrer (od 70. Paredes), Thiago Silva, Kimpembe, Bernat - Verratti, Marquinhos - Dani Alves, Draxler (od 70. Meunier), Di Maria - Mbappe

MANCHESTER UNITED: De Gea - Lindelof, Bailly (od 36. Dalot), Smalling, Shaw - Young (od 85. Greenwood), McTominay, Fred - Pereira (od 80. Chong), Lukaku, Rashford

Kakva drama u Parizu! Manchester United je napravio čudo, nadoknadio zaostatak od dva gola iz prve utakmice i prošao u četvrtfinale(3:1). Ni oni najoptimističniji navijači nisu vjerovali u ovakav epilog priče, a kako i bi kada je Manchester stigao u Pariz desetkovan ozljedama.

Klupski liječnici su na sto muka, stvarno je bolnica Crvenih vragova dobro popunjena. Ole Gunnar Solskjaer nije mogao računati na Darmiana, Herreru, Jonesa, Lingarda, Martiala, Matu, Matića, Pogbu, Sancheza i Valenciju.

Sigurno se onda pitate pa koga je Norvežanin izveo na travnjak Parka prinčeva, pa izašao je United u 4-3-3 sustavu. Na vratima je bio De Gea, zadnju liniju su činili Lindelof, Bailly, Smalling i Shaw. U veznoj liniji su ordinirali Young, Fred i mladi McTominay kao korektor. U napadu su bili Rashford, Lukaku i Andreas Pereira.

S druge strane Thomas Tuchel nije mogao računati na Neymara i Nsokija, dok je Edinson Cavani krenuo s klupe za pričuve. Uglavnom, nije bilo previše iznenađenja kod domaćina, optirao je Nijemac za očekivani 4-2-3-1 sustav, koji je u određenim situacijama, obzirom na kretnje znao izgledati i posve drugačije.

Šokirali su gosti PSG odmah na startu utakmice, već u drugoj minuti poveo je United. Kehrer je odigrao prema vrataru, ali ta je lopta bila prespora, uočio je to Lukaku, presjekao, zaobišao Buffona i gurnuo loptu u praznu mrežu.

Međutim, veselje Manchestera nije dugo trajalo, u 12. minuti Mbappe je dobio loptu na desnoj strani, ušao je u kazneni prostor i pravovremeno uposlio Bernata na drugoj vratnici koji nije imao pretežak zadatak.

Ipak, novu nadu u čudo i prolaz ponovo je dao Romelu Lukaku u 30. minuti. Ili možda bolje rečeno, Buffon je taj koji je dao nadu Unitedu, naime nije dobro reagirao nakon udarca Rashforda, lopta je odbio na nogu Lukakua, koji takve poklone ne propušta iskoristiti.

No, treba biti realan i kazati da su Parižani dominirali tijekom većeg dijela susreta, posjed je bio uvelike na njihovoj strani, dobro su kombinirali, ali realizacija nije jučer bila na potrebnoj razini. Vrijedi iz prvog poluvremena spomenuti još prilike Alvesa, Di Marije i Bernata, ali nijedan nije pronašao put do mreže.

U 56. minuti PSG je zatresao mrežu, Di Maria je lijepo potkopao De Geu i tada je sve trebalo biti gotovo, ali pomoćni sudac je podigao zastavicu, a nakon ponovljene snimke se ispostavilo da je bio u pravu.

Nije Manchester uspio konkretnije zaprijetiti u smiraju susreta, vidjelo se koliko nedostaju glavne vedete. I onda je jedna naizgled potpuno neopasna situacija odlučila utakmicu. U sučevoj nadoknadi Dalot je tukao sa 20 metara, lopta je pogodila Kimpembea u ruku, Skomina je dobio sugestiju iz VAR sobe da treba pogledati ponovljenu snimku, a nakon što je to uradio, rezolutno je pokazao na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo Marcus Rashford i sigurno je svladao Gigija Buffona, koji se ipak nije uspio iskupiti za grešku iz prvog dijela i Liga prvaka je za njega i dalje neostvaren san.

Igralo se čak devet minuta sudačke nadoknade, ali PSG nije uspio, Manchester je odolio svim napadima...

Ali, kakva je ovo utakmica bila, kako su gosti bez 7-10 važnih igrača uspjeli okrenuti jaki PSG, pa to će se prepričavati mjesecima...

I opet je PSG posustao, opet je put u Ligi prvaka za njega završio ranije od očekivanja, a Neymarov pogled u prazno iz lože Parka prinčeva na pravi je način opisao parišku večer...

PSG - MANCHESTER UNITED 1:3 (Bernat 12' / Lukaku 2', 30', Rashford 90'+3' p.)

PSG: Buffon; Bernat, Kimpembe, Thiago Silva, Kehrer, Dani Alves; Marquinhos, Verratti, Di Maria, Draxler; Mbappe

MANCHESTER UNITED: De Gea; Shaw, Lindelöf, Smalling, Bailly, Young; Fred, McTominay, Rashford, Pereira; Lukaku

----------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

GOTOV JE REGULARAN DIO UTAKMICE IZMEĐU PORTA I ROME, IGRAT ĆE SE PRODUŽECI!

90'+4' - Ušao je Edinson Cavani umjesto Danija Alvesa, ali čini se da je sad već prekasno...

90'+3' - GOOOL! Rashford je preuzeo odgovornost i pucao, Buffon je čak pogodio stranu, ali nije bilo pomoći! Ovim rezultatom Crveni vragovi prolaze dalje... kakav šok u Parizu!

90'+2' - JEDANAESTERAC ZA MANCHESTER UNITED! Rashford će pucati taj penal!

90'+1' - DVOJBENA SITUCIJA! Dalot je pucao po golu, a lopta je udarila u ruku Kimpembea! Slovenski sudac Damir Skomina pregledava VAR snimku!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

84' - Kakva je ovo šansa bila! Usred uspavanke na Parku prinčeva Mbappe je izbio sam pred De Geu, ali se spetljao i upropastio situaciju 'jedan na jedan', a na odbijanac je natrčao Bernat i pogodio vratnicu!

80' - Mijenja sada i Solskjaer. Ušao je 20-godišnji Nizozemac Tahith Chong umjesto Andreasa Pereire.

75' - Paredes je dobio žuti karton samo šest minuta nakon što je ušao, napravio je oštar start sleđa na Andreasu Pereiri na sredini igrališta.

69' - Draxler se ozlijedio, čini se da je zadnja loža u pitanju, i morat će van iz igre. Također, izlazi i Thilo Kehrer jer je to već bila pripremljena zamjena, a ušli su Leandro Paredes i Thomas Meunier.

57' - Romelu Lukaku očito treba liječničku pomoć jer gestikulira prema svojoj klupi da ih pošalju. Međutim, tek trebamo vidjeti koliko je ozbiljna ova ozljeda. Čini se da će ipak moći nastaviti igru.

55' - PONIŠTEN POGODAK PSG-U! Strašnu akciju odigrali su Parižani, Verratti je pronašao Mbappea koji isprve petom kroz noge Smallingu dodaje Di Mariji, a Argentinac je atraktivno prebacio De Geu i zatresao mrežu, no Damir Skomina je uz pomoć VAR tehnologije opravdano pokazao da je Di Maria bio u zaleđu.

53' - PORTO JE OPET POVEO PROTIV ROME, OVAJ PUT STRIJELAC JE MAREGA:

50' - Pomoćni sudac je podigao zastavicu i označio zaleđe, a ponovljena snimka pokazala je da je ta odluka slovenskoga suca bila potpuno pogrešna. Trener PSG-a Thomas Tuchel na to je burno reagirao i negodovao na klupi.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Parku prinčeva. Nema promjena u sastavima.

Pogledajte Neymarov dolazak u ložu Parka prinčeva:

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

41' - Sjajna prigoda za Manchester! Dalot se sjurio po desnoj strani i ubacio u šesnaesterac, lopta se odbila prema golu, ali Buffon se ovaj put istaknuo izvrsnom refleksnom reakcijom!

37' - ROMA JE IZJEDNAČILA POGOTKOM DE ROSSIJA IZ JEDANAESTERCA:

35' - Prvu zamjenu na utakmici radi Solskjaer. Izašao je Bailly preko kojega je cijelo vrijeme 'curilo' na desnoj strani, a mijenja ga Diogo Dalot koji je bio očekivan od prve minute.

34' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Angel Di Maria zbog prekršaja na McTominayu.

30' - GOOOL! Rashford je iz očaja opalio s oko 25 metara, Buffon je iznimno loše reagirao i lopta mu je ispala iz ruku, a na odbijanac je natrčao Lukaku i postigao svoj drugi pogodak večeras!

29' - Prilika za Manchester! Rashford je prošao po lijevoj strani i došao u poziciju za udarac, a onda se zbunio i uputio nešto između centaršuta i udarca, no na drugoj vratnici nije bilo nikoga.

26' - U DRUGOJ UTAKMICI OSMINE FINALA PORTO JE POVEO POGOTKOM SOARESA:

20' - Kakva je ovo prigoda bila za domaće! Igrači PSG u potpunosti su izigrali obranu Manchestera, cijelo vrijeme curi na desnoj strani preko Baillyja i Smallinga, Bernat je uposlio Di Mariju koji puca s desetak metara, a De Gea fantastičnom intervencijom spašava goste!

12' - GOOOL! Dani Alves je sjajno gurnuo Mbappeu u for, a francuski napadač je isprve 'zavrnuo' loptu u peterac gdje ju je na drugoj stativi dočekao Bernat i pogodio nebranjenu mrežu!

11' - I opet prijeti PSG! Dani Alves je ubacio oštru loptu u peterac prema Mbappeu, ali obrana Manchestera još jednom čisti taj pokušaj!

8' - Kakva prilika za PSG! Mogli su Parižani ekspresno uzvratiti, Mbappe se našao u kaznenom prostoru i pucao po golu, no gostujuća je obrana uspjela blokirati taj udarac!

2' - GOOOL! Kehrer je strahovito pogriješio i uputio loše dodavanje prema svom vrataru, Lukaku je to presjekao i zaobišao Buffona te u padu atraktivno postigao pogodak u ranoj fazi te šokirao Park prinčeva!

1' - Počela je utakmica u Parizu!

----------------------------------------------------

20.55: Igrači su istrčali na pariški stadion Park prinčeva. Glavni sudac je Slovenac Damir Skomina. Sve je spremno za spektakularan okršaj!

20.45: Ovo je popis igrača na koje Solskjaer večeras neće moći računati:

20.40: Nijedan klub nikada nije prošao u sljedeći krug Lige prvaka nakon što je izgubio prvu utakmicu u nokaut-fazi kod kuće s dva ili više golova (u 34 prethodna slučaja).

20.30: Pogledajte dolazak igrača Manchester Uniteda na stadion Park Prinčeva:

19.50: Objavljeni su službeni sastavi.

19.30: Zavirite u svlačionicu PSG-a.

Linker
08. svibanj 2024 03:09