Zvonimir Boban i Marijan Kustić

 RONALD GORSIC Cropix
NAKON 20 GODINA

FOTO: Zvonimir Boban se vratio na Maksimir, u svečanoj loži i milijarder koji ruši rekorde, Dalić, Ćiro...

Na spektakl Lige prvaka stigao je velik broj sportaša, uglednika iz javnog života, i jedan poseban gopst
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. rujan 2022. 19:54

Zvonimir Boban vratio se na maksimirski stadion nakon 20 godina. Ujesen 2002. na tom je mjesto organizirao spektakularni oproštaj od igračke karijere na kojem su sudjelovala i dva njegova kluba sada suparnici u Ligi prvaka Dinamo i Milan. Boban dva desetljeća nije kročio na stadion na kojem je gradio karijeru zato što je u Maksimiru stolovao Zdravko Mamić.

image
RONALD GORSIC Cropix

Očito Boban smatra da ovaj Dinamo više nije Mamićev kao prije...

U ložu je na otvaranje nove sezone Lige prvaka stigao i Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e koji je sjedio u prvom redu s čelnicima klubova.

image

Marijan Kustić i Aleksander Čeferin

RONALD GORSIC Cropix

U Zagreb je stigao i novi vlasnik Chelseaja Todd Boehly, američki milijarder koji tek hvata sve konce u europskom nogometu, ali je već doveo pojačanja za rekordni iznos ovoga ljeta, i nije propustio da se vidi s Čeferinom.

image

Todd Boehly

RONALD GORSIC Cropix
image

Todd Boehly

RONALD GORSIC Cropix

Sjedio je Čeferinu s lijeve strane, a Dinamov predsjednik Mirko Barišić s desne. Bio je to eminentan skup...

Na utakmicu je stigao i izbornik Vatrenih Zlatko Dalić, a pojavio se i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević koji je barem pošteno priznao da je i njemu neugodno na kakvom stadionu se u gradu kojem je na čelu igraju europski spektakli. Boehly je navikao na arene u američkom nogometu, što li je taj čovjek mislio, gdje je došao? Utakmicu je uživo došao popratiti i predsjednik Sabora RH Gordan Jandroković i mnogi drugi poznati ljudi iz hrvatskog društvenog i javnog života.

image

Vlatka Peras

RONALD GORSIC Cropix



VIDEO: Svečani prijem predsjednika UEFA-e na Maksimiru

Uoči utakmice 1. kola Lige prvaka između Dinama i Chelseaja na stadionu Maksimir održan je svečani prijem na kojem je hrvatski prvak u Plavom salonu ugostio predsjednika UEFA-e g. Aleksandera Čeferina.

U delegaciji predsjednika UEFA-e bili su prisutni g. Zvonimir Boban i g. Sunil Gulati te gosti iz Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom g. Marijanom Kustićem. U ime Građanskog nogometnog kluba Dinamo predsjednika Čeferina i uvažene goste dočekali su predsjednik kluba g. Mirko Barišić, predsjednik Nadzornog odbora g. Miroslav Rožić, predsjednica uprave gđa. Vlatka Peras, članica uprave gđa. Amra Peternel i član uprave g. Krešimir Antolić.

Kasnije su se svečanom događaju pridružili vlasnici nogometnog kluba Chelsea FC g. Todd Boehly i g. Behdad Eghbali.

U ugodnom ambijentu Plavog salona održano je kratko druženje uz razmjenu poklona za uspomenu. G. Čeferin hrvatskom prvaku poklonio je kristalnu nogometnu loptu koja emitira posebnu prekrasnu glazbu - himnu Lige prvaka. (GNK Dinamo)

Linker
16. travanj 2024 22:12