FRANCK FIFE/Afp
OSVJEŽENJE ZA EKIPU

Francuska legenda: Izostanak Neymara dobra je stvar za PSG, momčadi je lakše igrati bez njega

"Kada su trojica velikana istovremeno na terenu, često se ne vraćaju po izgubljenu loptu"
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 07. ožujak 2023. 07:03

Nakon što je već bilo jasno da će Neymar teško zaigrati u uzvratu Lige prvaka koji PSG u srijedu igra u Münchenu protiv Bayerna, u međuvremenu je stigla i vijest da će biti podvrgnut operaciji i morat će izbivati ​​između tri i četiri mjeseca. Za njega je sezona gotova.

Međutim, sve je više onih koji njegov izostanak smatraju pozitivnim za Parižane, premda je Brazilac bio jedan od najboljih igrača ove sezone. Tako i legendarni Bixente Lizarazu u razgovoru za Wettbasis objašnjava zašto je Neymarov izostanak protiv minhenskog Bayerna dobar za PSG.

- Kada trojica velikana (Messi, Mbappé i Neymar) igraju zajedno, mnogo puta se ne vrate obraniti izgubljenu loptu. To dovodi do slabljena obrambenih mehanizama tako da ostatak momčadi još više trči. Uz samo Messija i Mbappéa protiv Bayerna, PSG će biti bolje izbalansiran, a veznjaci će raditi manje nego inače da vrate loptu. Kompletna će momčad stoga biti svježija, a neće biti manje ubojita.

Podsjećamo da je Lizarazu legenda kako u Francuskoj, s kojom je bio svjetski prvak 1998. i na Euru 2000., tako i u Bayernu u kojem je proveo devet sezona (između 1997. i 2006.), a s kojim je osvojio mnogo naslova Bundeslige i Lige prvaka 2001.

- Veselim se ovoj utakmici. Vrlo je teško predvidjeti tko će se proći. U prvoj utakmici ozljeda Kyliana Mbappéa bila je težak udarac za PSG, ali u samo 20 minuta na terenu pokazao je koliko je bitan i dobar. Možda je trenutno najbolji igrač na svijetu, uvijek nađe rješenje protiv bilo koje obrane. Bit će to otvorena utakmica, a činjenica da su zdravi i on i Sadio Mané je odlična vijest za sve ljubitelje nogometa.

Lizarazu je nešto rekao i o Messiju.

- Nedavno se vratio na svoju najbolju razinu. Sada je više asistent nego strijelac. Njegovo razumijevanje s Mbappéom je izvrsno. Njih se dvojica vide gotovo zatvorenih očiju. Kako bi ih spriječio da se spoje, Bayern će morati jako dobro predvidjeti njihove pokrete i igrati inteligentno. Pozicioniranje i disciplina bit će ključni za Bayernovu kontrolu.

Linker
20. travanj 2024 15:08