ADRIAN DENNIS Afp
LIGA PRVAKA

Frank Lampard uoči Reala: ‘Postoje neke stvari koje sam rekao igračima, ali ću ih zadržati u kući‘

Real je aktualni europski i španjolski prvak, a u prvom dvoboju u Madridu stekao je prednost od 2:0
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. travanj 2023. 19:02

Uoči uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka s Real Madridom pred novinare je izašao privremeni Chelseajev menadžer Frank Lampard.

- Dat ćemo sve, želimo proći dalje. Svaka utakmica je prilika za pobjedu, sve utakmice koje nas čekaju za nas bi trebale biti velike zbog situacije u kojoj se nalazimo. Želimo se dokazati pojedinačno i kolektivno. Bez obzira na sutrašnji rezultat, bit će jako važno da nastavimo raditi do kraja – rekao je Lampard.

Iako je nanizao tri poraza otkako je zamijenio Grahama Pottera, vjeruje kako će ozračje na tribinama biti poticajno.

- U nogometu se priča može promijeniti vrlo brzo. Postoje neke stvari koje sam rekao igračima, ali ću ih zadržati unutar kuće. Naši će navijači doći na utakmicu kako bi vidjeli momčad koja daje sve da bi preokrenula stvari, i to ćemo morati učiniti. Uopće ne sumnjam da će atmosfera biti pozitivna, a na nama je da igramo sa željom i znanjem kako preokrenuti ovu utakmicu. Previše sam puta bio na ovom stadionu u večeri Lige prvaka da ne bih znao da će ozračje biti sjajno. Na nama je da publiku još više aktiviramo, a oni nam svakako mogu pomoći – smatra Lampard.

Real je aktualni europski i španjolski prvak, a u prvom dvoboju u Madridu stekao je finu prednost od 2:0.

- Imaju sjajnog trenera kojeg vrlo dobro poznajem, isto tako i individualni talent koji u bilo kojem trenutku može riješiti utakmicu.

Lampard nije imao ništa protiv toga što je vlasnik Todd Boehly došao u svlačionicu nakon subotnjeg poraza od Brightona.

- To pokazuje njegovu strast, i to mi se sviđa – poručio je.

Vratar Bluesa Kepa Arrizabalaga otkrio je pak da Boehly dolazi u svlačionicu nakon svake utakmice. Kepin je njegov recept za prolaz u polufinale kratak i jasan, a vidjet ćemo je li i izvediv.

- Morat ćemo odigrati bolje nego na Bernabeuu. Trebat ćemo bolje kontrolirati kontranapade i imati više vremena loptu u posjedu, zabijati golove i biti precizniji. Moramo vjerovati u to da možemo proći – kazao je španjolski vratar.

Dvoboj Chelseaja i Real Madrida ponudit će nam i još jedan dvoboj hrvatskih reprezentativaca, dobrih prijatelja i kumova, Matea Kovačića i Luke Modrića. Na papiru je Real veliki favorit za prolaz, madridska momčad nalazi se u puno boljoj formi od Chelseaja koji već šest utakmica ne zna za pobjedu...

Linker
06. svibanj 2024 03:20