MARCO BERTORELLO
BARCA OTKRILA SLABOSTI

‘Gdje je nestao Juventus?‘ Težak dan za Pirla i Tudora, prvak bez Ronalda izgleda neprepoznatljivo

‘Moramo raditi i poboljšavati se kako bismo s Barcelonom mogli igrati na istoj razini‘, kaže trener Juvea
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. listopad 2020. 15:50

'Je li netko vidio Juventus?', pita se Tuttosport na svojoj današnjoj naslovnici. Momčad koja već devet godina zaredom osvaja naslov prvaka Italije žarko se želi popeti na europski tron, ali igra koju je prikazala protiv Barcelone sugerira da je u ovom trenutku jako daleko od tog 'svetog' cilja.


Ne mogu se poreći brojni kadrovski problemi od kojih je najveći izostanak prve zvijezde Cristiana Ronalda, no činjenica je da Stara dama ne izgleda dobro na početku nove sezone. Ivan Jurić je s Veronom dosta toga ogolio, a Ronald Koeman s Barcelonom dosta lako naplatio sve što nije kako treba u torinskom velikan u.


- Znali smo da će biti teško protiv momčadi koja igra dobar nogomet, koja je naviknuta igrati na toj razini, dok su kod nas radovi u tijeku. Ova utakmica bit će nam korisna za rast i napredak u budućnosti – smatra trener Juventusa Andrea Pirlo.


Sjajan je bio kao igrač, no kao trener se tek mora dokazati. Jasno je da čovjek s takvom karizmom ima nešto više kredita od drugih i da zasad neće biti nekih radikalnih poteza klupskog čelništva, a u skupini s Dynamom Kijev i Ferencvarošem prolaz ne bi trebao biti upitan.


- Nadam se da će nam se uskoro vratiti više igrača, jer nemam previše opcija, isti igrači moraju odigrati skoro 90 minuta dvaput tjedno. To za njih nije lako, osobito kad su mladi i neiskusni – naglasio se Pirlo.


Real je u El Clasicu zabio tri gola Barceloni, Juventus joj nije uputio niti jedan udarac u okvir gola.


- Naš je plan bio da im malo više raširimo obranu, ali smo stajali preblizu i igrali u istim linijama. Moramo biti brži u protoku lopte kako bismo stvorili situacije jedan na jedan, ali u tome u srijedu nismo uspjeli.


Kaže Pirlo kako mu je momčad prilično mlada te da će joj trebati vremena.


- Moramo raditi i poboljšavati se kako bismo s Barcelonom mogli igrati na istoj razini – poručio je Juventusov trener.

Linker
19. travanj 2024 20:52