RONNY HARTMANN Afp
PUN IZNENAĐENJA

Guardiola izveo novi show pred novinarima: ‘Možda u uzvratu budem lud i zaigram s - devet napadača!‘

‘Ja sam toliko dobar menadžer da odlučujem što moram učiniti ili ne‘, kaže sarkastični Španjolac.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 23. veljača 2023. 11:30

Pep Guardiola sarkastično se suočio s pitanjima o svojoj povijesnoj odluci da ne izvrši zamjenu tijekom remija (1:1) Manchester Cityja protiv RB Leipziga. To je prva utakmica u Ligi prvaka ili Premier ligi koju je Guardiola vodio kao trener Cityja, a da nije napravio niti jednu izmjenu.

"Imam priliku u pravilu napraviti pet zamjena. Ali ja sam menadžer i ja to primjenjujem i uzimam ako želim. Tako da to ne znači da zato što imam pet zamjena moram napraviti pet zamjena," rekao je Guardiola.

Potom je poentirao zašto nakon izjednačenja domaćih nije stavio Juliana Alvareza i Phila Fodena.

"Ja sam toliko dobar menadžer da odlučujem što moram učiniti ili ne. Bio sam stvarno zadovoljan onime što sam vidio. Pa naravno da sam razmišljao nakon pogotka odmah ubaciti Phila, ali nisam to napravio. Odmah nakon tog gola smo ponovno preuzeli igru ​​u svoje ruke i napravili dobru kontrolu".

image
RONNY HARTMANN Afp

Guardiola se potom našalio da je razmišljao o "ludoj" taktičkoj postavci za uzvrat na Etihadu u koji bi "ušao s devet napadača".

"Možda ću u uzvratu odlučiti biti lud i igrati s devet napadača! Ali u ovoj utakmici sam osjetio – bio sam trener u Njemačkoj, analizirao sam što je najbolje igrati s igračima koje ima - te prosudio da mi trebao takav tip kontrole", objasnio je Guardiola i zaključio:

"Oduševljen sam igrom koju smo odigrali. Nadam se da ćemo za tri tjedna biti u dobrom stanju. Naravno, naučit ću iz onoga što sam vidio, možemo još bolje, mogu nešto prilagoditi u izgradnji igre, jer je Leipzig stvarno dobra ekipa i pronalazi način da prođe. To je Liga prvaka. Prije je bilo prilično lakše, ali danas su sve momčadi u svim ligama stvarno jake. Dobri timovi, dobri menadžeri."

Linker
24. travanj 2024 15:44