OLI SCARFF Afp
STROJ ZA GOLOVE

Guardiola je Haalandu uskratio povijesnu priliku, Norvežanin otkriva: ‘Znate li što sam mu rekao?‘

Već u prvom poluvremenu oborio je dva rekorda elitnog natjecanja, bio je to tek početak showa
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 14. ožujak 2023. 23:31

Manchester City demolirao je RB Leipzig u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka i s ukupnih 8:1 izborio mjesto među osam najboljih europskih momčadi. Erling Haaland nemilosrdno je punio mreže Nijemcima, s pet pogodaka oborio je dva rekorda LP.

- Ovo je velika noć, ponosan sam što igram u ovom natjecanju. Pet golova! Pobijediti 7:0 je nevjerojatno - započeo je nezaustavljivi Norvežanin, pa nastavio o događanjima s Etihada:

- Zabijanje golova je moja super snaga. Da budem iskren, ne sjećam se o čemu sam razmišljao kada sam šutirao. Samo sam pokušavao ubaciti što više golova.

Pep Guardiola izvadio ga je iz igre u 63. minuti, a time mu i uskratio mogućnost da uđe u povijest ovog natjecanja kao jedini igrač koji je zabio šest golova u jednoj utakmici Lige prvaka. Nije mu se to previše svidjelo.

- Što sam mu rekao? Da bih volio postići dvostruki hat-trick, ali sada ništa ne mogu učiniti - prokomentirao je Norvežanin.

Za kraj se osvrnuo na plan Cityjeve igre, rekavši da bi ovim tempom trebali igrati i u nastavku sezone.

Nevjerojatni Haaland sada broji 33 gola u Ligi prvaka, a još mu nisu ni 23 godine. U 36 ovosezonskih nastupa u svim natjecanjima zabio je 39 golova, a Građani se nadaju da će im ove sezone donijeti Ligu prvaka.

Linker
26. travanj 2024 16:15