Guardiola je kritizirao bunker Atletica

 OLI SCARFF Afp
OGLASIO SE KAPETAN

Guardiola kritizirao Atletico, stigao je brzi odgovor: ‘Igranje s dvije linije od pet igrača je prapovijest‘

Nastavlja se ‘rat‘ između Manchester Cityja i Atletico Madrida nakon međusobnog sraza u Ligi prvaka
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. travanj 2022. 10:51

Manchester City je s minimalnih 1:0 pobijedio Atletico Madrid u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, a susret je obilježila jako defenzivna igra gostujućeg sastava. Bunker koji je složio Diego Simeone je ubio svu čar nogometa, ali City je ipak uspio probiti taj blok i postići jedan gol.

Atletico je igrao u formaciji 5-5-0, a nije niti jednom ni zapucao po golu Cityja koji je apsolutno dominirao susretom. Nakon utakmice se sa protivnikom našalio i Pep Guardiola koji je rekao da je ova taktika prapovijesna.

"Osjetili smo da igraju u 3-5-2 formaciji i probili nekoliko puta po stranama, a onda su Griezmanna stavili skroz desno, a Felixa skroz lijevo i počeli igrati 5-5-0. Igranje s dvije linije od pet igrača je prapovijest. Danas i u narednih 100.000 godina je igranje protiv dva bloka od pet igrača jako teško. Nema prostora. Vrlo se dobro brane", rekao je Guardiola.

Nije dugo trebalo čekati na odgovor iz protivničkog tabora. Oglasio se kapetan i dugogodišnja zvijezda Atletica Koke.

"Zaljubljen od tebe od prapovijesti. Ponosan što sam Atleticov!", poručio je Koke putem Instagram storyja jasno aludirajući na Guardioline riječi.

Linker
07. svibanj 2024 19:50