Dilaver i Bjelica
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
RAVNO U GLAVU

'GUARDIOLA? MA NEKA DOVEDE KOGA GOD HOĆE NA MAKSIMIR! DINAMO IDE NA POBJEDU, I TO S 300 POSTO' Ovo je dosad najljepša najava vrhunca godine u Zagrebu!

“Možda im se neće dati maksimalno sve odraditi, ali mi o tome ne razmišljamo. Na punom stadionu želimo našim navijačima omogućiti da uživaju”
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 07. prosinac 2019. 09:42

Emir Dilaver (28), igrač-stijena, kojeg bi da je Englez zvali - “The Rock” - kao nekad Sola Campbella, jedini iz standardne “europske” stoperske trojke u momčadi Nenada Bjelice ima pravo nastupa protiv Manchester Cityja u srijedu.

Bliži se posljednje, odlučujuće kolo Lige prvaka. Pet bodova nakon pet kola svi bi “potpisali” uoči početka...

- Treba biti realan. Velik smo klub, ali nismo ravnopravni financijski s ostala tri. A uzeli smo pet bodova, stvorila se atmosfera, sinergija s navijačima, svi su uživali. Doživjeli smo posebne emocije protiv Šahtara i na tribinama i na terenu koje vam nitko ne može uzeti, ali to je nogomet, dogodi se to što se dogodilo. Ali emocije su nezaboravne. Već ovo dosad je velik uspjeh, tko je prije dvije godine mogao pretpostaviti da ćemo protiv Cityja igrati za prolazak skupine.

Što se tiče razmišljanja plave svlačionice pred 6. kolo, uoči kojeg se samo zna da je Man City sigurno prvi, a preostala tri kluba mogu biti i drugi i četvrti, Dilaver priznaje:

- Bit će nam žao ne prođemo li, ali idemo na pobjedu. U Maksimiru imamo navijače iza sebe, sve je u našim rukama i nećemo previše osluškivati drugu utakmicu. Hoćemo biti na proljeće u Europi, a što će se dogoditi u Harkivu ne možemo kontrolirati. Ako bismo prošli bio bi to velik uspjeh, iako je već i ovako ovo top-godina. No, bila bi fantazija da prođemo u osminu finala Lige prvaka.

I tu se vraćamo na uvod. Theophile i Perić nemaju pravo nastupa zbog triju žutih kartona i Bjelica će Dilaveru morati pridružiti nekog novog stopera, koji dosad s njim nije igrao u paru. Vjerojatno će već protiv Varaždina trener “modrih” otkriti neke karte...

- Da, znam ja to, je to problem, ali koga god trener stavi dat će sve od sebe. Probat će sve zadatke ispuniti, bio to mladi Gvardiol, Ademi ili Moubandje. Svaki od njih će shvatiti kako se to igra, na kojih nekoliko stvari treba paziti i bit će sigurno dobro. Nema tu puno razmišljanja, mi još ni ne razmišljamo tko će igrati, ali vjerujemo u svakog od nas te u šefa i njegove procjene. To je utakmica koja će biti puna emocija i svatko će biti spreman i fizički i psihički.

Špekulira se s kojim će sastavom Pep Guardiola istrčati u Zagrebu, sigurno neće s najjačim...

- Neka dovedu koga hoće, ali oni dolaze na Maksimir. Na Etihadu su imali svoje, a ovdje dolaze pred naše navijače, pa da vidimo kako će biti njima na našem terenu. Bit će pun stadion naš, možda im se neće dati maksimalno sve odraditi, ali mi o tome nećemo razmišljati. Ići ćemo 300 posto jer su navijači zbog nas tu i želimo im omogućiti da na kraju uživaju - poručio je Dilaver.

Linker
27. travanj 2024 15:57