PAUL ELLIS Afp
VRUĆA TEMA

Guardiola objasnio zašto je Haalanda izvukao iz igre. Objašnjenje doista zvuči bizarno

Pep je norveškom napadaču uskratio priliku da ispiše povijest, a njegov potez zbunio je mnoge
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. ožujak 2023. 11:25

Ljubitelji nogometa i sad se pitaju: Što se dogodilo? Zašto je Guardiola izvukao Haalanda iza igre? Norveški napadač bio je u svom najboljem izdanju protiv RB Leipziga, zabio pet golova, da bi ga Guardiola u 63. minuti skinuo i uveo Juliana Alvareza, čime je Haaland izgubio priliku da bude autor povijesnog dvostrukog hat-tricka.

Na upit o toj zamjeni nakon utakmice, Guardiola je rekao:

- Ako postigne takvo što s 22, 23 godine, bit će mu dosadan život. Ne bi imao cilj koji bi mogao postići u budućnosti. Ovdje i posvuda.. Zato radim zamjenu. Nisam znao za Messija s Leverkusenom (kada im je zabio pet 2012.), ali radim zamjenu jer obično kada je utakmica gotova želimo da igraju svi. Zabio je pet golova. Problem je svaki put kad ne postignemo dva ili tri, on će biti kritiziran. To je realnost.

image
OLI SCARFF Afp

Guardiola je također istaknuo Haalandovo kretanje na terenu, koje mu je omogućilo da bude više uključen u igru, te ga je pohvalio za pomoć u obrani.

- Sad je zabio pet, ali je imao 30-35 dodira s loptom. To je ono što tražimo. Kada ste obrambeno uključeni u igru, lopta češće dolazi, pametniji ste, precizniji. Gündogan zabija golove, a toliko se troši u obrani, može i Haaland to. Nekad je on kriv, nekad se ne pomakne.

Istaknuo je Guardiola i konkretan primjer:

- Na primjer, u Crystal Palaceu se nije pomaknuo, rekao sam mu "nisi dobro igrao danas". Ima utakmica kada smo mi krivi, kao u Leipzigu, kada ga nismo pronalazili u igri.

Linker
26. travanj 2024 20:31