FRANCK FIFE Afp
‘BILI SMO ODLIČNI‘

Guardiola se naklonio velikom Leu Messiju pa ispalio: ‘Večeras ćemo dobro pojesti, popiti čašu vina...‘

‘Dobro smo igrali. Napravili smo sve što smo trebali, jedino nismo zabili gol‘, smatra Pep.
Piše: Sportske novosti/D. AntolićObjavljeno: 28. rujan 2021. 23:54

U iščekivanom francusko-engleskom iliti katarsko-emiratskom šlageru Lionel Messi bljesnuo je u 74. minuti sjajnom akcijom koja je bila vrhunac pariške predstave i pokazatelj da zvjezdani PSG može matirati stroj Pepa Guardiole (2:0).

Messi je odigrao dvostruko proigravanje s Mbappeom koji mu je vratio loptu na 16 metara odakle je pogodio pod gredu. Da bi PSG mogao prvi put poraziti City vidjelo se već u 8. minuti. Messi i Hakimi su obavili bitan posao, a Idrissa Gueye to realizirao iz blizine. Manchester City morao se dodatno otvoriti, a domaćini su vrebali kontre.

SJAJAN POGODAK LEA MESSIJA POGLEDAJTE OVDJE

Gosti su napravili tri prave šanse samo do kraja prvog dijela. Nevjerojatno je što nisu zabili Sterling i pogotovo Bernardo Silva koji su obojica u istoj akciji pogodili gredu. Opasan je bio i Ruben Dias glavom, u nastavku Sterling, De Bruyne, Mahrez... no udarci nisu bili osobiti ili je Donnarumma, koji je dobio šansu ispred Navasa, izvrsno reagirao. Imao je sedam obrana. Premda je i Neymar s druge strane ušao u dobru prigodu.

PRVI POGODAK PSG-A POGLEDAJTE OVDJE

Parižani su bolje djelovali kao ekipa nego što se pretpostavljalo, Messiju i Mbappeu nije bio problem leći iza živog zida kod slobodnog udarca, zato je i defenziva djelovala prilično sigurno.

image
FRANCK FIFE Afp

"Bili smo odlični. Napravili smo sve što smo trebali, jedino nismo zabili gol. PSG se branio visoko i bio su jako opasan iz kontranapada. Svojoj momčadi dajem najveće komplimente. U drugom poluvremenu je Donnarumma nekoliko puta spasio PSG, bile su to velike obrane. Dakle, moja momčad je bila na visini, kao i na Stamford Bridgeu. Šteta. Igrali smo na pobjedu, a oni su zabijali, i to ne iz nekih velikih prilika", rekao je Pep Guardiola nakon poraza, a onda se poklonio Messiju.

"Što reći, Messijev gol bio je fantastičan", komplimentirao je Španjolac svojoj bivšoj najvećoj zvijezdi u Barceloni.

Na kraju je dao zanimljivu izjavu koja je odjeknula na Otoku.

"Večeras ćemo dobro pojesti, popiti čašu vina, oporaviti se i spremiti za derbi protiv Liverpoola u nedjelju".

image
ALAIN JOCARD Afp

Donnarumma je napokon stao među vratnice u Ligi prvaka i bio jedan od junaka PSG-a.

"Sanjao sam o ovakvom debiju i sada mi se san ostvario. Bila je to sjajna utakmica, čisti užitak", rekao je Talijan pa prokomentirao Messijev prvi gol za PSG.

"Igranje s takvim prvacima je za mene fantazija, oni ti stvarno pomognu da rasteš kao igrač. Čestitam Messiju na njegovom prvom golu u dresu PSG-a".

Talijan je nekoliko utakmica proveo na klupi, umjesto njega je branio Keylor Navas, a Donnarumma došao na zub navijača, pogotovo talijanskih.

Pričali su da sjedite na klupi i brojite novac?

"Ha-ha-ha, pročitao sam puno takvih šala. Sve je to vrlo simpatično i smiješno, ali ja znam zašto sam ovdje, što mogu i to nije nikakav problem. Sretan sam tu, imam podršku kluba, a kad pročitam takve gluposti na društvenim mrežama, dobro se nasmijem, demantirao je Talijan da je u bilo kakvoj zavadi s Messijem i 'južnoameričkim klanom' te da planira napustiti Pariz, o čemu se pisalo proteklih dana.

Linker
20. travanj 2024 12:39