OLI SCARFF Afp
CITY NEZAUSTAVLJIVO MELJE

Guardiola srušio Arsenal pa najavio Real: ‘Što je nekad bila Barca, to su sada oni, imam ideju za njih‘

‘Znaju kako treba igrati te utakmice i za nas će to biti velik izazov, ali smo spremni za njega‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 28. travanj 2023. 23:43

Pep Guardiola smatra da njegova momčad nakon velike pobjede u derbiju s Arsenalom (4:1) drži vlastitu sudbinu u svojim rukama. Manchester City sad ima dva boda zaostatka, ali i dvije utakmice manje u odnosu na Topnike.

- Sad je sve u našim rukama. Volio bih upisati šest bodova iz te dvije utakmice, ali moramo ih i dobiti.

Građani u Premier ligi gostuju kod Fulhama, pa dočekuju West Ham i Leeds United.

- Sljedeće tri utakmice bit će jako, jako važne. No, najvažnije je da sami odlučujemo o sebi, da sve ovisi o nama i našim igrama. To je najbolji pristup za preostalih sedam utakmica ove sezone.

Prokomentirao je španjolski stručnjak i sjajnu suradnju Erlinga Haalanda s Kevinom De Bruyneom.

- To je jako bitno. Kad nas visoko pritisnu, a mi osvojimo loptu, oni su jako opasni sa svim tim prostorom koji im se nudi, i to koristimo.

Uoči nedjeljnog ogleda s Fulhamom, Guardiola je prokomentirao i pitanje motiviranja svojih igrača te je naglasio kako nije pobornik motivacijskih govora. Umjesto toga, radije svojim igračima ukazuje na što se trebaju usredotočiti kako bi ostvarili pobjedu.

- Ne, ne držim motivacijske govore. Ponekad je moj glas mirniji ili pak agresivniji. Nekad ih moram podići, no protiv Arsenala ih uopće nisam trebao motivirati. Znali su sve savršeno, već na zagrijavanju. Igrači znaju što moraju napraviti. Govorancija uoči Reala? Znaju za što igraju, ne trebaju im moje riječi. Znaju koliko je to lijepo i važno, i koliko su privilegirani što su tu gdje jesu – objasnio je Guardiola.

U Europi je na rasporedu i prva polufinalna utakmica Lige prvaka s Real Madridom.

- Imam ideju za Real, ali ništa određeno. Mislim da svi klubovi osjećaju da moraju pobijediti Real ako žele osvojiti ovo natjecanje. Prije je to bila Barcelona, ali sad je Real. Nevjerojatna su momčad s nevjerojatnim trenerom. Znaju kako treba igrati te utakmice i za nas će to biti velik izazov, ali smo spremni za njega – zaključio je Cityjev menadžer.

Linker
27. srpanj 2024 01:28