Pep Guardiola i Marco Rose

 ODD ANDERSEN Afp
IZJAVE TRENERA

Guardiola: ‘Što ste očekivali? Da dođemo ovdje i slavimo s 5:0?‘ Rose: ‘Igračima sam rekao - počnite igrati‘

Treneri Leipziga i Manchester Cityja su ponudili svoje viđenje prvog okršaja u osmini finala Lige prvaka
Piše: SNObjavljeno: 22. veljača 2023. 23:57

RB Leipzig je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka ugostio Manchester City. Građani su poveli preko Mahreza u 27. minuti, a gol za izjednačenje je postigao Joško Gvardiol u 70.

- Bila su to dva vrlo različita poluvremena. Nismo se pojavili u prvom, samo smo jurili za loptom, a bili smo jako loši kad smo ju imali. Drugo poluvrijeme je bila druga priča. Bili smo bolji, vraćali loptu u posjed i igrali onako kako smo i zamisliti - rekao je trener Leipziga Marco Rose nakon utakmice pa dodao:

- Da smo imali bolji posjed, mogli smo ih napasti i pritisnuti na njihovoj polovici, ali izgubili smo dosta lopti u prvom dijelu. Nismo bili na razini Lige prvaka u prvom dijelu. Na poluvremenu sam rekao da moramo početi igrati. Bilo je to teško prvo poluvrijeme. Tih 26 posto posjeda lopte nije dovoljno protiv Cityja. Nismo imali snage, bili smo pasivni, ali drugo poluvrijeme je bilo totalno drugačije. Bolje i kasno, nego nikada.

Pep Guardiola je rekao da je zadovoljan utakmicom.

- Napravili su korak naprijed i pritisnuli nas pa smo imali puno problema u kreaciji igre. Nakon gola smo se vratili i grali dobro zadnjih 15-20 minuta. Imali smo dobre šanse i to je dobar rezultat. Odlučivat će se u Manchesteru - rekao je Guardiola pa nastavio:

- Sretan sam s cijelom utakmicom, ne samo s prvim dijelom. Što ste očekivali? Da tu igramo prijateljsku utakmicu? Koliko ste utakmica Leipziga gledali? Očekujete od nas da dođemo ovdje i pobijedimo 5:0? To nije realno. Ovo je natjecanje u kojem su u grupi ispale neke jako moćne ekipe. Teško je. Mi smo dobra ekipa i radimo puno dobrih stvari, a tako smo i nastavili. Ljudi očekuju da dođemo ovdje i pobijedimo 4:0. Žao mi je što to nismo mogli napraviti.

Linker
16. travanj 2024 14:15