Pep Guardiola

 OLI SCARFF Afp
PRESICA UOČI CITYJA

Guardiola uoči Reala: ‘Nikakvo čudo nije da budeš bolji, ali izgubiš, ali i obrnuto. Divim se Ancelottiju‘

Trener Manchester Cityja očekuje nepredvidljiv uzvratni polufinalni susret Lige prvaka protiv Reala
Piše: HinaObjavljeno: 03. svibanj 2022. 17:43

U srijedu, od 21 sat, igra se ogled u Madridu i tada ćemo saznati drugi klub koji će igrati u finalu elitnog klupskog nogometnog natjecanja. U prvom susretu Manchester City je stekao minimalnu prednost. U nevjerojatnoj utakmici, pred svojim navijačima, slavio je s 4-3.

"Ovakve utakmice nikada nisu posve ujednačene. Postoje trenuci kada si bolji na terenu, ali postoje i oni kada si slabiji. Nogomet je nepredvidljiv, a ovakvi dvoboji pogotovo. Nikakvo čudo nije da budeš bolji, ali izgubiš, ali je moguć i obrnuti scenarij. Svašta na kraju može odlučivati u ovakvim utakmicama. Svakakvi detalji. Kakvo je raspoloženje, kakva je određena reakcija u datom trenutku. Na koji će se način dečki probuditi ujutro. Ne postoji garancija za ništa“, napomenuo je trener Manchester Cityja Josep Guardiola.

image
OLI SCARFF Afp

Još uvijek Manchester City nije u svojoj povijesti postao najbolja europska momčad, ali je od dolaska Guardiole na mjesto trenera svake godine vrlo blizu tom cilju.

"Mi smo uistinu zadovoljni što smo u prvom susretu slavili i što uzvrat čekamo s golom prednosti. Jasno nam je da moramo odigrati dvije dobre utakmice ako želimo izbaciti Real. Nije dovoljno samo pobijediti u prvoj utakmici“, izjavio je Guardiola i potom pohvalio trenera Carla Ancelottija na suprotnoj strani.

"Divim se Ancelottiju, on u svakoj utakmici zna što treba napraviti. Trenirao je najveće klubove, a osim toga je iznimna osoba. Mene posebno oduševljava način kako kontrolira emocije i njegove momčadi su odlična slika njega samoga."

Linker
12. svibanj 2024 17:23