OLI SCARFF Afp
‘MORAM SMISLITI NAČIN‘

Guardiola uoči spektakla na Etihadu: ‘Čega se bojim? Situacija s Realom je ista kao prošle sezone‘

Proslavljeni trener na klupi Manchester Cityja otkrio je kako gleda na novi sraz s Kraljevskim klubom
Piše: SNObjavljeno: 16. svibanj 2023. 16:56

Na presici za novinare dan uoči spektakularnog polufinala Lige prvaka između Manchester Cityja i Real Madrida oglasio se katalonski strateg Pep Guardiola.

Tijekom šest godina u Manchesteru, Guardiola je vodio City do raznovrsnih uspjeha u svim natjecanjima. Nebesko-plavi s Kataloncem na klupi imaju četiri naslova Premiershipa, četiri Liga kupa i jedan FA kup. No, Liga prvaka uporno im izmiče. Najbliže su tome podvigu bili 2021., ali su u finalu izgubili 1:0 od Chelseaja.

image
OLI SCARFF Afp

Hoće li vaše iskustvo definirati što će se dogoditi sljedećih mjesec dana?

- Moje iskustvo je već izvanredno! Dolazili smo do polufinala puno puta, nismo glupi, znamo koliko je važna sutrašnja utakmica. Rekao sam igračima da žive u trenutku, da uživaju u njemu. Sretni smo. Sve je u našim rukama, na nama je, ne moramo učiniti ništa posebno, samo budimo svoji i dajmo sve od sebe. Što god se dogodilo, zahvalit ću momčadi što nas je ponovno dovela ovdje. Imamo sjajnu generaciju igrača. Zabili smo mnogo golova i osvojili mnoga priznanja. Možda možemo napisati knjigu o mojoj ostavštini, ali neće mi suditi Liga prvaka. Imali smo sjajne trenutke i igrali odličan nogomet. Imali smo sjajne trenutke s Artetom (nekadašnji asistent Pepa Guardiole i aktualni trener Arsenala, op. a.), a to je najbolje iskustvo koje možete imati.

image
OLI SCARFF Afp

Hoće li emocije utjecati na vašu momčad?

- Bit će jako uzbuđeni, nema sumnje. Tako mora biti. Bit će emotivno. Ali samo s emocijama nećemo pobijediti momčad poput Real Madrida. Trebamo bolji plan, neke prilagodbe. Stvoriti više prilika i da naši napadači dođu u dobre pozicije. Znamo koliko su dobri u tranziciji, svjesni smo kvalitete koju imaju. Igrali smo već protiv Real Madrida u polufinalu Lige prvaka, oni su najteži mogući suparnik. Velik su izazov, ali mi smo na to spremni.

image
JAVIER SORIANO Afp

Je li ova utakmica stigla u najbolje moguće vrijeme?

- U finalu smo FA kupa i jedna nas utakmica dijeli od osvajanja Premiershipa, ali moramo igrati bolje od Reala. Moramo to učiniti kako treba, a ne samo željeti. Smireno, to je jedino što moramo učiniti i to je sve što smo radili ovih godina. Moramo biti bolji nego na Bernabéuu da dođemo do finala.

image
OSCAR DEL POZO Afp

Tko je favorit?

- Ne znam. Nadam se da će pobijediti momčad koja zaslužuje pobjedu, a to smo mi. Moramo biti svoji i pružiti nevjerojatnu igru ​​kako bismo pobijedili Real Madrid. Imam ideju igrati malo drugačije i biti tečniji u napadu. Moramo biti svoji. Bio sam u deset polufinala Lige prvaka i izgubio sam sedam. Znam kakav je osjećaj, ima puno stvari koje ne možeš kontrolirati.

image
PAUL ELLIS Afp

Čega ili koga se bojite od Real Madrida?

- Ista je situacija kao prošle sezone. Bez obzira na natjecanje ili godište, uvijek imaju sjajnu momčad. Oni uvijek dobro promišljaju što će učiniti, a ja moram smisliti kako ćemo ih nadjačati. Pokušat ćemo nametnuti svoju igru, znamo da to možemo. Moramo neutralizirati njihovu snagu - zaključio je Pep.

Linker
08. svibanj 2024 16:33