PAUL ELLIS Afp
NEOČEKIVANA ODLUKA

Guardiola većinu utakmice ignorirao standardnog prvotimca: ‘Sigurno je potpuno bijesan, krv mu ključa‘

Španjolski trener je umjesto Kylea Walkera u prvu momčad postavio Akea
Piše: SNObjavljeno: 10. lipanj 2023. 23:01

Ne mijenjaj momčad koja pobjeđuje. To je maksima koje se uglavnom drže svi treneri, a nešto slično je za finale Lige prvaka napravio Pep Guardiola.

Španjolski trener je od prve minute utakmice protiv Intera poslao praktično istu momčad koja je prije sedam dana pobijedila Manchester United u finalu FA Kupa. Ipak, nije bila u potpunosti ista jer je Nathan Ake upao u prvu momčad umjesto engleskog reprezentativca Kylea Walkera, koji je u igru ušao tek u 82. minuti.

Takvu odluku je za BT Sport komentirao Rio Ferdinand.

- Sigurno je potpuno bijesan iznutra. Mogu samo zamisliti kako se osjeća, sigurno mu krv ključa. Bio je jako važan dio momčadi koja je ostvarila ulazak u finale Lige prvaka. Bio je odličan u obje polufinalne utakmice protiv Reala i sigurno je razočaran - rekao je Ferdinand.

Situaciju je komentirao i Cesc Fabregas.

- Walker je u posljednje vrijeme igrao odlično, bio je sjajan u obrani protiv Viniciusa Juniora u polufinalu. On je jedan od najmoćnijih obrambenih igrača na svijetu.

image

Pep Guardiola i Kyle Walker

PAUL ELLIS Afp

Joleon Lescott smatra kako će Walkeru dugo trebati da procesuira ovu odluku.

- Mislim da tjednima neće shvatiti što se dogodilo. Bio je integralni dio ove momčadi, ali znamo da Pep bira igrače na osnovu protivnika.

Upravo je nešto slično Guardiola rekao engleskim novinarima prije utakmice.

- On je mogao biti u prvoj momčadi, ovo je bila jako teška odluka, ali zbog načina na koji želimo igrati i u napadu i u obrani, trebali smo drukčiji tip igrača u obrani. To je jedini razlog zbog kojeg nije bio u prvoj postavi - istaknuo je španjolski trener.

Linker
28. svibanj 2024 09:39