OSCAR DEL POZO Afp
NEZADOVOLJSTVO U MADRIDU

Haalanda je učinio nevidljivim, a onda nestao iz prvih 11: ‘Bio je bijesan, tješili su ga iznenađeni suigrači‘

Navodno su u madridskom taboru mnogi ostali šokirani odlukom Carla Ancelottija
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 19. svibanj 2023. 21:36

Pojam iznenađenja glavni je popratni motiv ovosezonske Lige prvaka. Iz više razloga. Od ispadanja Barcelone u grupnoj fazi, pa sve do Interovog juriša do samog finala. U međuvremenu, Manchester City iznenadio je nogometni svijet besprijekornom partijomu uzvratnom ogledu s Real Madridom (4:0). Koliko god da je City superioran u odnosu na sve momčadi, malotko je mogao predvidjeti baš takvu dominaciju.

Iznenađen je i stoper madridskog sastava Antonio Rüdiger, ali ne rezultatom. Španjolski list Relevo piše da je Nijemac poprilično ljut što nije započeo uzvratni susret s Građanima. Tjedan dana ranije prštale su pohvale na račun stopera. Zatvorio je Erlinga Haalanda, praktički ga učinio nevidljivim, stoga je status prvotimca nešto što se podrazumijevalo, čak je i Carlo Ancelotti na presici uoči susreta kazao da će Rudiger igrati od početka. Kada se stoperski duo sveo na Davida Alabu i Edera Militaa, Rüdiger nije bio oduševljen.

image
JAVIER SORIANO Afp

"Bijes koji je Rüdiger pokazao nije prošao nezapaženo u redovima Reala. Bilo je čak i mnogo nelagode kada je čuo za prvu 11-orku. Suigrači su također bili iznenađeni, dio njih pokušao ga je ohrabriti i utješiti", piše Relevo.

Nijemac je dobio šansu tek od 63. minute. Ponovno na iznenađenje mnogih, ušao je umjesto Luke Modrića. Naš reprezentativac odigrao je izrazito skromno i potpuno je jasno zašto ga je Ancelotti izvadio iz igre, ali zašto je na 0:2 uvodio - stopera?

"Interno se tumači da je to bila gesta kojom se Talijan želio iskupiti za Rüdigerovo nezadovoljstvo", nastavlja spomenuti portal.

Kako bilo, nije samo Rüdiger nezadovoljan. Cijeli madridski tabor nema previše razloga za slavlje. Osim Kupa kralja, Kraljevi nisu ostavili dubok trag ni u jednom natjecanju. Barca je od drugog dijela sezone sigurno održavala prvo mjesto, a Liga prvaka završila je bolnim porazom.

Dugo nismo vidjeli da jedna momčad ne može pronaći rješenje na 20 metara od svog gola (!), pogotovo ako se radi o povijesno najuspješnijoj momčadi ikad viđenoj na europkim travnjacima...

Linker
02. svibanj 2024 21:03