Igor Jovićević

 JANEK SKARZYNSKI Afp
PONOS NAKON ISPADANJA

Hrvat i društvo junaci Lige prvaka: ‘Nemoguće! S treninga smo išli u skloništa, ali smo znali zašto!‘

‘Pobijedili smo ih jednom, a da smo pobijedili dva puta, bili bismo prvaci svijeta‘.
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 02. studeni 2022. 22:59

Šahtar je u posljednjoj utakmici grupne faze Lige prvaka, koja se igrala u Varšavi, poražen od Leipziga rezultatom 4-0. Momčad Igora Jovićevića tako je ostala na trećem mjestu skupine F, te će na proljeće igrati u Europskoj ligi. Hrvatski stručnjak nakon utakmice zahvalio se svojim igračima na svemu što su prikazali u najelitnijem klupskom natjecanju i istaknuo kako je ponosan na njih, osobito s obzirom na ratne okolnosti kojima su okruženi.

- Nakon utakmice, rekao sam igračima da, iako smo izgubili, dignu glavu gore jer smo dali sve od sebe – rekao je strateg sastava iz Donjecka po završetku okršaja s Leipzigom pa nastavio:

image
JANEK SKARZYNSKI Afp

- Pobijedili smo ih jednom (4-1 u prvoj utakmici, op.a.), a da smo pobijedili dva puta, bili bismo prvaci svijeta. Bila je ovo nova situacija za nas, novi projekt s novim igračima i zbog toga još više cijenimo ono što smo učinili. Za nas je utakmica u Glasgowu bila veliki izazov, tamo smo osigurali proljeće u Europi, a utakmica protiv Leipziga bila je kao jackpot. Bilo je nevjerojatno i ne dopuštam svojim igračima da budu tužni. To je sport, možete izgubiti…ali imamo Europsku ligu, gdje će igrati Barcelona i Ajax, a momčadi poput Atletica neće. Ne znam što ćemo postići u Europskoj ligi, bit će to jedno dobro i novo iskustvo.

Bivši trener Dinama potom se osvrnuo na činjenicu da su se njegovi igrači za utakmice pripremali u jeku rata.

- Ovo što sada prolazimo je nemoguće. Vojnici se bore za našu slobodu da možemo igrati u Ukrajini. Kad treniramo i dođe do uzbune, moramo ići u skloništa. Nemamo iste uvjete kao druge momčadi. Na utakmice putujemo po deset sati. Momčad je napravila sjajan posao i ponosan sam na njih – rekao je 48-godišnji Zagrepčanin pa zaključio:

- Znali smo za koga igramo. Ljudi u Ukrajini vole nogomet, dali smo sve od sebe da im napravimo dobar rezultat, kako bi zaboravili na svoje probleme.

Linker
25. travanj 2024 12:37