Marino Pušić

 AXEL HEIMKEN/AFP/PROFIMEDIA Axel Heimken/afp/profimedia
RIJEČ TRENERA

Hrvat koji je kreirao čudo i srušio veliku Barcu: ‘To sam želio vidjeti!; Evo što je nakon nokauta rekao Xavi

‘Da smo prvi primili gol, bilo bi se jako teško vratiti‘, rekao je Marino Pušić
Piše: SNObjavljeno: 07. studeni 2023. 21:59

Šahtar je srušio Barcelonu! Senzacionalnu pobjedu upisao je ukrajinski sastav s klupe predvođen hrvatskim stručnjakom Marinom Pušićem. Pogotkom napadača Sikana krajem prvog poluvremena u Hamburgu je upisana jedna od većih pobjeda momčadi iz Donjecka u posljednje vrijeme. Šahtar je na taj način uzvratio za poraz kojeg mu je Barcelona priredila u prethodnom dvoboju odigranom na Olimpijskom stadionu u Barceloni.

- Ovo je bila jedna od naših najgorih utakmica, sigurno najgora koju ja pamtim u posljednjih nekoliko godina. Ništa nismo napravili. U jako smo lošem trenutku. Ne znamo ovladati loptom, ne možemo stvarati akcije kako bismo htjeli. Nije ovo sramota, ali moramo nastaviti i to tako da krenemo igrati bolje. U sljedećoj utakmici možemo osigurati prolazak dalje, igramo doma s Portom. Ali sada smo blokirani, u mentalnim problemima kao momčad - skrušeno je priznao trener Katalonaca, Xavi Hernandez.

Koji su još problemi Barcelone?

- Primamo previše golova. Ne branimo se kako treba, ne radimo ni pritisak po izgubljenoj lopti kako to inače znamo. To su detalji na kojima padamo. Predamnom kao trenerom je veliki posao, a moji igrači to će morati prihvatiti.

Čini se kako u Barceloni i dalje osjećaju posljedice recentnog poraza u El Clasicu od madridskog Reala...

- Nismo morali tako pasti sa samopouzdanjem. Imali smo sve donedavno, mirnoću, dinamičnost prema naprijed. Sad se samo moramo resetirati. Čestitam Šahtaru, dobili su nas kvalitetnom tranzicijom. Ne smijemo odustati - rekao je Xavi.

Za potrebe vlasnika TV-prava javio se Oriol Romeu, veznjak Barcelone:

- Jako težak poraz. Htjeli smo osigrati plasman u osminu finala, nije se dogodilo. Moramo napredovati, tražiti neka druga rješenja u igri, jer ovo što sad prezentiramo, košta nas. Teško je, ali moramo se dići. Svaki poraz je bolan, a ovo nas mora naučiti da se brzo adaptiramo na stvari i pozitivni krenemo dalje.

Prošlo je nešto vremena, dok su se tako pred kamerama i u mix-zoni stadiona u Hamburgu redali Barcini igrači, prije nego li je došao arhitekt velikog uspjeha. Marino Pušić, trener Šahtara kazao je:

- Prije svega, moram čestitati svojim igračima. Napravili su strašan posao kad je riječ o organizaciji i učinku rada. Kako sam rekao i uoči utakmice, možete napadati samo ako se dobro branite. Sve je krenulo na način da smo u našu obranu unijeli veliku količinu energije - počeo je Pušić svoje izlaganje.

Nije zaboravio ni na napadačku stranu priče...

- Mi smo ti koji volimo igrati ofenzivno. Dakako, imali smo dobrih trenutaka, ali kada igrate protiv Barcelone onda najprije morate misliti na organizaciju. Da smo slučajno prvi primili gol, bilo bi se jako teško vratiti. Radili smo na tome, igrači su fantastično reagirali u svakom trenutku i ponosan sam na to.

Hoće li biti slavlja?

- Radimo stvari korak po korak i ostajemo skromni. Čeka nas važna utakmica u domaćem prvenstvu. Malo ćemo proslaviti večeras, ali onda se sav fokus baca na tu utakmicu. Danas smo bili jako dobri u svim aspektima igre. Tu hrabrost koju smo imali želio sam vidjeti - rekao je Pušić.

Linker
28. travanj 2024 02:14