Stjepan Radeljić
 INSTAGRAM SCREENSHOT
OD OSIJEKA DO ZVIJEZDA

Hrvat u nogometnoj senzaciji godine: ‘Slavilo se cijelu noć, ovo je odjeknulo u cijelom svijetu!‘

‘Nema više šale s nama. Nakon utakmice čestitao mi je i Luka Modrić, jako sam želio susret s njim.‘
Piše: Miljenko KaračićObjavljeno: 30. rujan 2021. 19:31

Real Madrid - Šerif Tiraspol 1:2. Senzacionalni je to rezultat 2. kola skupine D Lige prvaka. Prvak male Moldavije uzeo je sva tri boda 13-strukom europskom prvaku usred Madrida na njegovu Santiago Bernabeuu. U skupini D Šerif sada vodi sa svih 6 bodova, Real Madrid je drugi sa 3 boda, dok Inter i Šahtar imaju po bod.

Kada je određen sastav skupina Lige prvaka, mnogi su Šerif zapravo vidjeli kao priliku za popravljanje gol-razlike. No, nakon rušenja Kraljevskog kluba na njegovu stadionu sve je drukčije. Kako je to izgledalo na Bernabeuu pokušali smo saznati iz prve ruke, od stopera Stjepana Radeljića, koji je u Madridu bio na Šerifovoj klupi. Nije ulazio u igru, ali je svjedočio ponajvećoj senzaciji u povijesti Lige prvaka...

Sjajan osjećaj

- Osjećaj je stvarno neopisiv, srušiti višestrukog europskog prvaka na kultnom stadionu Santiago Bernabeu stvarno je nešto sto nitko nije mogao niti zamisliti. Mi u klubu jesmo se potajno nadali da ih možemo iznenaditi, a to nam je na kraju i pošlo za rukom - kaže 24-godišnji Radeljić, pristigao zimus u redove Šerifa iz Širokog Brijega.

Kako su tekle pripreme za utakmicu s Madriđanima?

image
AFP

- Pripremali smo se kao i obično za sve europske susrete. Nismo izašli na travnjak Bernabeua skroz povučeno. Pokušali smo igrati i nadmetati se s njima. Možda to sada zvuči gordo, ali tako je stvarno bilo zamišljeno. Nije to baš išlo kako smo zamislili, bilo je vrlo teško. Real Madrid je momčad puna velikih zvijezda, ne nose slučajno taj epitet Kraljevskog kluba. Međutim, na kraju smo iz naših polukontri i kontri riješili sve. Trener Jurij Vernidub rekao nam da se opustimo, da nam je ovo utakmica života i da samo igramo kako znamo i umijemo.

Svaki spomen Real Madrida danas nas asocira na najvećeg hrvatskog nogometaša Luku Modrića. Jeste li se susreli s njim?

- Sreo sam se s Lukom Modrićem. Naravno, želio sam taj susret. Luka je bio vrlo srdačan, baš onakav kakvim sam ga i zamišljao, čestitao mi je i poželio sreću dalje. Sretan sam zbog tog susreta, vidjet ćemo se opet, nadam se na uzvratu kod nas u Tiraspolu.

Nakon eliminiranja Crvene zvezde i Dinama u pretkolima Lige prvaka bili ste iznenađenje, sada nakon dvije pobjede u skupini, a pogotovo nakon ove u Madridu, vi ste senzacija. Kako je sve primljeno u Moldaviji, jesu li vam porasle ambicije?

Odjeknulo u svijetu

- Naša pobjeda u Madridu odjeknula je u cijelom svijetu. U Moldaviji se slavilo cijelu noć. Ovo je najveća pobjeda u povijesti moldavskog nogometa. Sretni smo svi u klubu zbog toga. Navijači slave, luduju, ali mi moramo ostati čvrsto na zemlji. Sada jest stanje malo drukčije, ali ambicije su ostale iste. Nastavljamo raditi, pripremati se za prvu sljedeću utakmicu, pa ćemo vidjeti gdje ćemo na kraju završiti. Još je rano govoriti o konačnom plasmanu, još su ostale četiri utakmice u skupini.

Prva je u sljedećem kolu, 19. listopada, s još jednim velikanom, Interom, na San Siru?

- Opet je to veliki suparnik, s puno vrhunskih igrača i očekuje nas jedna vrlo teška utakmica. Pokušat ćemo se spremiti i za njih, dobro ih analizirati i izaći na teren, te pokušati uloviti bod ili možda sva tri. Nema više šale s nama - zaključio je Osijekov igrač na posudbi u Šerifu Stjepan Radeljić.

Linker
13. travanj 2024 08:06