GABRIEL BOUYS Afp
MODRIĆ BRANI NASLOV

Hrvati dominiraju elitnim nogometom! Hrvatska će, uz igrače Dinama, imati još 23 igrača u Ligi prvaka

Uskoro kreće nova sezona LP, a hrvatski nogometaši će u njoj biti itekako zastupljeni
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. kolovoz 2022. 21:02

Uskoro kreće nova sezona Lige prvaka, u kojoj će hrvatski nogomet opet imati svog predstavnika. Osim igrača koji nastupaju za hrvatskog prvaka, još 23 hrvatska nogometaša su članovi ostalih klubova koji su izborili nastup u elitnom UEFA-inom natjecanju.

Većina njih su članovi hrvatske nogometne reprezentacije, a predvodi ih čudesni Luka Modrić. Kapetan Vatrenih s Real Madridom brani naslov osvojen u Ligi prvaka prošle sezone nakon pobjede nad Liverpoolom u pariškom finalu. Bila mu je to peta europska kruna u briljantnoj karijeri, a nema nikakve dvojbe da će Modrić biti među ključnim Realovim igračima i u novoj sezoni.

Mateo Kovačić je u Chelseaju, Marcelo Brozović u Interu, a Ivan Perišić u Tottenhamu. Dugogodišnji članovi Vatrenih također imaju važne uloge u svojim klubovima, a nastupi u Ligi prvaka trebali bi im poslužiti kao idealna priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Tu su i jake obrambene snage Joško Gvardiol (RB Leipzig), Duje Ćaleta-Car (Marseille) te Josip Juranović (Celtic). U najjače europsko natjecanje plasirali su se i Glasgow Rangersi, za što je najzaslužniji Mirko Antonio Čolak. U Rangersima standardno igra i Borna Barišić, a njihov je član još uvijek i Nikola Katić, no stoper koji je prošle sezone bio posuđen Hajduku više nije u najužim trenerovim planovima. Slično vrijedi i za Marka Pjacu koji je i dalje na platnom popisu Juventusa.

U Bayernu je hrvatski dvojac Gabriel Vidović i Josip Stanišić, dok u Benfici svoju priliku čeka mladi napadač Petar Musa. Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić članovi su Eintrachta iz Frankfurta, osvajača Europske lige.

Bivši članovi Vatrenih Ante Rebić (Milan) i Ivan Rakitić (Sevilla) odigrat će još jednu sezonu u europskoj eliti, a na najvećoj europskoj pozornici predstavit će se i darovit hrvatski dvojac iz RB Salzburga, Luka Sučić i Roko Šimić.

Neven Đurasek igrat će za ukrajinski Šahtar, Robert Mudražija je član Kopenhagena, dok je Marko Alvir u Viktoriji Plzen. Naravno, klubovi UEFA-i tek trebaju predati popise igrača koji će ih predstavljati u Ligi prvaka, nakon toga ćemo znati i točan broj hrvatskih nogometaša u europskoj eliti. Sigurno je da će u tom natjecanju biti čak trojica hrvatskih trenera. Osim Dinamovog Ante Čačića, to su Igor Tudor (Marseille) i Igor Jovićević (Šahtar).

Hrvatski igrači u Ligi prvaka:

Gabriel Vidović (Bayern)

Josip Stanišić (Bayern)

Petar Musa (Benfica)

Josip Juranović (Celtic)

Mateo Kovačić (Chelsea)

Robert Mudražija (Kopenhagen)

Kristijan Jakić (Eintracht Frankfurt)

Hrvoje Smolčić (Eintracht Frankfurt)

Marcelo Brozović (Inter)

Marko Pjaca (Juventus)

Joško Gvardiol (RB Leipzig)

Duje Ćaleta-Car (Marseille)

Ante Rebić (Milan)

Marko Alvir (Viktoria Plzen)

Borna Barišić (Glasgow Rangers)

Nikola Katić (Glasgow Rangers)

Mirko Antonio Čolak (Glasgow Rangers)

Luka Modrić (Real Madrid)

Luka Sučić (RB Salzburg)

Roko Šimić (RB Salzburg)

Ivan Rakitić (Sevilla)

Neven Đurasek (Šahtar Donjeck)

Ivan Perišić (Tottenham)

Linker
26. travanj 2024 12:43