Ronald Gorsic / CROPIX CROPIX
MALO JE FALILO

HRVATSKI JUNAK EURA NOSIO ZAGREBAŠE, ALI NIŠTA OD SENZACIJE U ARENI Njemački velikan slavio, pomogli su i suci, hrvatski prvak sada treba čudo!

Rukometaši PPD Zagreba u susretu su 11. kola skupine A Lige prvaka izgubili od njemačkog Flensburga sa 25-26 (9-11) te praktički ispali iz elitnog natjecanja.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 08. veljača 2020. 20:56

PPD Zagreb – Flensburg 25:26 (9:11)

ZAGREB Arena. Gledatelja 6.500. Suci: Elisson i Palsson (Island)

PPD ZAGREB: Ristanović (6), Ašanin (0+1); Šipić 8 (6), Ereš, Vistorop, Mandić 6, Hrastnik, Srna, Stojnić 1, Horvat 2 (2), Božović 4, Ravnić, Gadža 1, Hrstić 1, Bećiri, Vlah 2. Trener Veselin Vujović

FLENSBURG: Burić (8), Bergerud; Golla 2, Glandorf 2, Jeppsson 2, Jondal 5, Steinhauser 7 (5), Heinl, Zachariassen, Johannessen 5, Gottfridsson, Schöngarth, Ebeling, Jurecki 3. Trener Maik Machulla

SEDMERCI: PPD Zagreb 8 (8), Flensburg 6 (5)

ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 14 minuta (Hrastnik 17, Božović 12, Hrstić 20, Gadža 33, Horvat 41, Vistorop 43, Ravnić 51), Flensburg 8 minuta (Glandorf 29, Zachariassen 36, 57, Schöngarth 37)

IGRAČ UTAKMICE: Goran Johannessen

Zagreb nije uspio, trebala mu je pobjeda protiv Flensburga, ali jednostavno nije bilo kvalitete za iskoristiti takvu priliku. Očekivano su malo odmogli i suci, a to je tako i šanse Zagreba za prolaz u osminu finala Lige prvaka su svedene na teoriju za koju treba pobijediti u Parizu i Barceloni, a to se vjerojatno neće dogoditi.

Flensburg je došao prepolovljen zbog ozljeda, umoran jer je dva dana ranije igrao Bundesligu, a Zagreb mu je izašao u susret svojim sporim rukometom umjesto da nametne ritam i pokuša slomiti protivnika. Jasno da u takvoj igri Zagreb nije imao šansi protiv realno rutiniranijeg protivnika.

Lako su se zagrebaši 'nabili' na najbolju obranu Bundeslige u čijoj su se sredini smjenjivala na dva mjesta trojka Heinl, Zachariassen, Golla. Bilo je to preteško za Zagreb, iz dva razloga – prvi je sporost uzrokovana nesigurnošću s kojom je bilo nemoguće probiti takvu obranu protivnika i drugo, realno Zagreb je u odnosu na te igrače Flensburga sa svojom vanjskom linijom laka kategorija. Da nije bilo Mandića koji je letio na glavu i zabio pet teških komada odličnom Buriću, ne bi Zagrebu bilo lako.

Flensburg je dočekao ritam koji je želio, gotovo bez umaranja, a to je sigurno bila greška. Za dobiti takvu utakmicu treba puno više riskirati nego što je riskirao Zagreb u prvom poluvremenu.

Mijenjao je Vujović u odnosu na prvi dio sezone, startao je Stojnić, a ne Bećiri, a opet bez Šipića nije bio opasan u napadu. Ušao je Božović, ali Crnogorca je ubila želja da se dokaže, pa Zagreb nije dobio od njega u prvih 30 minuta ono što se očekivalo. Naravno da su tu tradicionalni problemi s ljevakom.

Na tom mjestu je startao Hrasnik, ali morao je uskakati i Horvat i Vlah, nije bilo lako kombinirati postavu na terenu i sreća pa Flensburg nije jurio kako zna, brzi centar i slično, jer to s takvom igrom Zagreba ne bi dobro završilo. No, samo -2 na kraju prvog dijela bilo je obećavajuće. Za 11 primljenih golova od čega 9 iz igre ne može se reći neki veliki prigovor, makar je bilo ispadanja, ali za samo 7 golova iz igre od kojih je pet zabio Mandić može se reći da bilo veliki problem. Tako je u Ligi prvaka teško dobiti bilo koga.

Morali su se zagrebaši ubrzati, ući u rizik, jer u nadigravanju gol za gol s Flensburgom nisu imali šansi koliko god Flensburg umoran bio. Osim toga svaki pokušaj približavanja zaustavila su isključenja, a i to je dio rutine i iskustva. No, snaga Flebsurga je pala, Zagreb je imao šansu za egal kontrom Hrastnika, ali on nije pogodio, pa je borba nastavljena.

Flensburg umjesto u egalu odlazi na +3 i Zagrebu je još teže. No, nema predaje. Opet šansa za egal, opet promašaj – Božović na 16:17. Pa opet +3 Flensburga i još teže, jer vrijeme ne stoji. Čuvao je Flensburg prednost, pokušao je Vujović time-outom u 52. minuti nešto promijeniti.

Mandić je odvojio Johannssena, pa su se vratili u 6-0, sve pokušali, čak ni suci nisu dali, ali opet su došli u priliku ne izgubiti. No, Burić nije dao ni egal.

Linker
24. travanj 2024 15:48