FOTO OLIMPIK Nurphoto Via Afp
NAKON HR OKRŠAJA

Hrvatski junak mogao bi uskoro igrati protiv Dinama: ‘Modri bi bili favoriti. Nas ždrijeb nije mazio...‘

Filip Ozobić bio je jedan od junaka u uvjerljivoj pobjedi Karabaha protiv Lecha
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. srpanj 2022. 06:04

Karabah - Lech, to je bio derbi prvog pretkola Lige prvaka, malo je tko očekivao da će azerbajdžanska momčad matirati Poljake 5:1 i ostaviti ih bez ikakve šanse. Filip Ozobić dao je drugi gol za pobjednike, njemu je to već osmi pogodak u europskim kvalifikacijama otkako je 2016. stigao u Azerbajdžan. Prvo u Gabalu, potom u Karabah. Radilo se o bitnom golu u 42. minuti s kojim su na odmor otišli s vodstvom 2:1. Lech je poveo u prvoj minuti, no sve je potom bilo na strani domaćina.

- Ždrijeb nas ne mazi, iako smo nositelji u prvom smo kolu dobili najtežeg protivnika prvaka Poljske, a u drugom idemo na Zürich. Lech je dobra ekipa, ali u dvije utakmice pokazali smo koliko smo bolji. Tih 5:1 je sjajan rezultat. Iako su nam zatresli mrežu već u 20. sekundi, igrali smo točno kako smo se dogovorili, mogli smo dati i više pogodaka - kazao nam je Ozobić koji je na terenu bio do 76. minute, dok je za Poljake Antonio Milić odigrao cijeli susret na mjestu stopera i dobio žuti karton.

- Već u prvoj utakmici, premda smo poraženi 0:1, vidjeli smo po igri da smo jači i vjerovali u prolaz.

Za taj gol koji je dao nije imao težak posao.

- Bila je dubinska lopta, golman je izašao van, točno se odbila meni i samo sam je pospremio u vrata. Reklo bi se u pravom trenutku na pravom mjestu - smije se Filip i dodaje:

- Imaju oni dobrih igrača, ali diktirali smo tempo cijeli susret i bili baš osjetno kvalitetniji.

Zanimljivo s Dinamom

S Milićem ste razmijenili dres...

- Jesmo, znamo se još iz Hajduka. Malo smo popričali, nije mu bilo lako nakon takvog poraza, ali to je nogomet, to je život, mora ići dalje.

U Bakuu je i dalje euforija oko Karabaha.

- Stadion Tofik Bahramov je bio praktično pun, bodrilo nas je trideset tisuća ljudi. Atmosfera je bila jako dobra, navijači su zadovoljni s viđenim. Što se nas igrača tiče nije bilo velike proslave, večera u restoranu i - spavanje!

Europski posao je tek krenuo, Karabakh opet ima momčad satkanu dobrim dijelom od stranaca kojih je desetak, najvrjedniji je Brazilac Kady Borges, autor dva pogotka, desnokrilni napadač, potom Francuz marokanske krvi Abdellah Zoubir, tu je i kolumbijski stoper Kevin Medina, no po Transfermarktu svi su oni pristupačna roba, Borges je procijenjen na 1,2 milijuna eura, a primjerice Ozobić na 750.000 eura. Desnog beka igra bivši adut Rijeke Crnogorac Marko Vešović. Već sljedeći tjedan domaćini su švicarskom prvaku Zürichu i Ivanu Santiniju.

- Ne bojimo se nikoga, želimo pokazati dobar nogomet i vjerujemo u sebe. Sa Zürichom se tek trebamo upoznati, ali jasno je da moramo svladati svakog, koga god izvučemo....

U play-offu bio vam suparnik mogao biti zagrebački Dinamo. Biste li se veselili tom srazu?

- Rado bih igrao protiv Dinama, ali bolje bi bilo da to bude u skupini Lige prvaka - optimistično kaže Filip i ističe:

- Bilo bi zanimljivo igrati protiv hrvatskog prvaka, kad god se to dogodi. Dinamo svake godine ima dobre rezultate, u tim ogledima s nama oni bi sigurno bili favoriti, ali pustimo sad to.

Plavi imaju makedonski Škupi na svom startu. Daleko su kvalitetniji do suparnika.

- Dakako, Dinamo je veliki favoriti, sigurno će proći Škupi. Neće mu raditi posebne probleme.

U zadnjoj ste sezoni ugovora s Karabahom. Igrate li opušteno ili...?

- Opušteno, samo da sam zdrav i sve ostalo će doći.

Vaš menadžer Marko Naletilić sad ima nekoliko kumova u Serie A na direktorskim pozicijama - Pantaleo Corvino u Lecceu, Ariedo Braida u Cremoneseu, a tu je i prijatelj mu Adriano Galliani u Monzi. Nadate li se i vi šansi u elitnom rangu talijanskog nogometa, nakon što ćete odraditi sedam sezona u Azerbajdžanu? Onako s 32 godine, s pregršt iskustva... Što kažu Naletilić i Zvone Bljajić?

- Ha, ha, vidjet ćemo što će iskombinirati. Rado bih se okušao u ligi Petice, ali moram reći da mi je u Karabahu super. Rano je govoriti što će biti za godinu dana. Naš je sada minimalan plan ulazak u skupinu bilo kojeg UEFA-inog natjecanja, ali jasno da nam je želja da to bude Liga prvaka. Karabah je igrao jednu sezonu u njoj prije nego što sam došao. Suparnici su bili Roma, Chelsea i Atletico. S Madriđanima su imali dva remija. I ja sam igrao u Ligi prvaka još davno za Spartak iz Moskve, kad sam imao 18 godina, ali volio bih da mi se ispuni i taj san da u njoj participiram kao jedan od glavnih igrača u ekipi - konstatirao je Filip Ozobić koji od lani igra i za reprezentaciju Azerbajdžana.

Linker
04. svibanj 2024 12:08