SERGIO RUIZ/PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
OTKRIVAJU ENGLEZI

I Chelsea slavi Realovu titulu: Stiže pravo bogatstvo i to zbog čovjeka koji u finalu nije odigrao ni minute?!

Klub sa Stamford Bridgea navodno se pobrinuo da u ugovor bude ugrađena serija klauzula
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 29. svibanj 2022. 11:33

Europski naslov madridskog Reala osigurat će malo bogatstvo Chelseaju, pišu engleski tabloidi jutro nakon pariške utakmice. Premda je Carlo Ancelotti na putu do finala parkirao plavu kompoziciju na sporedni kolosijek, društvo sa Stamford Bridgea dobilo je razlog za veselje kada je Vinicius probušio Alissona i osigurao pobjedu "kraljevskom klubu".

Osvojivši 14. europsku titulu Real Madrid je, naime, potegnuo klauzulu iz ugovora Edena Hazarda. Belgijski as bio je vruća transferna priča u ljeto 2019. godine, kada je London zamijenio za Madrid. Florentino Perez je, javlja Metro, za igrača tada platio 88,5 milijuna funti, a Chelsea se pobrinuo da u ugovor bude ugrađena serija klauzula zbog kojih bi transfer na koncu mogao nabujati do astronomske vrijednosti od 130 milijuna funti.

image
FRANCK FIFE Afp

Prvi bonus od 20 milijuna funti prethodnom klubu Hazard je osigurao kada je osvojio La Ligu i pomogao Realu da se plasira u Ligu prvaka, a novi Champions league naslov razlog je za još jednu takvu nagradnu tranšu iako je Hazard ove sezone samo simbolički sudjelovao u šampionskom pothvatu. Skupio je tri nastupa, bez pogotka. Od dolaska u Real često se borio s ozljedama, u tri sezone upisao je 66 nastupa uz šest golova.

Linker
19. travanj 2024 11:48