PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
MARSEILLE LOVI DRUGI KRUG

Igor Tudor sve je preokrenuo i ispisao povijesne stranice Lige prvaka, stigle pohvale apsolutne legende

Sreća Olimpiquea iz Marseillea koju trenira naš Igor Tudor se promijenila
Piše: SNObjavljeno: 13. listopad 2022. 08:54

Nakon prva dva kola u Ligi prvaka Marseille je u skupini D Lige prvaka na kontu imao 0 bodova. Nakon dvaju ogleda protiv lisabonskog Sportinga ima šest bodova. U te dvije utakmice Marseille je zabio šest, a primio jedan gol i probio se na drugo mjesto skupine, a sinoć su ‘osvojili‘ Lisabon slavivši s 2:0. Dakle, Tudorova momčad ima realne šanse za prolazak skupine i plasman u osminu finala Lige prvaka, a 26. listopada Marseille ide na noge Eintrachtu u Frankfurt.

"Pokazali smo karakter i vratili se nakon dva poraza. Ali ne smijemo se sada zanositi jer nas čekaju još dvije utakmice", rekao je Marseilleov veznjak Amine Harit.

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Zanimljivo je kako je Marseille sinoćnjim 2:0 slavljem u Lisabonu u utakmici u kojoj su imali dva igrača više, ispisao povijest. Naime, bila je to prva pobjeda nekog francuskog kluba na gostovanju kod neke portugalske momčadi u povijesti Lige prvaka. Prethodno su imali niz od 19 utakmica bez pobjede.

Oglasio se i legendarni bivši napadač Marseillea Didier Drogba kojeg su sjajne igre upravo u dresu tog kluba lansirale u Chelsea sada već davne 2004. godine.

"Ono što je sjajno je vidjeti kakav utjecaj Tudor ima na ovu momčad. Njegova energija odražava se na cijelu momčad", rekao je Drogba za Canal +.

"Fantastičan je osjećaj. Imali smo dobru utakmicu od početka do kraja. Potpuno smo zaslužili tri boda. Bili smo dobri 90 minuta. Ponosan sam na klub i navijače. Sada, s ovih šest bodova, možemo početi sanjati o prolazu. Ostale su još dvije utakmice i svi mogu proći", objasnio je na konferenciji za novinare u srijedu navečer.

"S ovih šest bodova samopouzdanje je veliko, ali tako je već bilo", oduševljen je hrvatski izbornik. Momčad je u dobroj formi, u dobrom trenutku. Jučer je kod mene došlo nekoliko igrača da mi kažu ‘treneru, smiri se, idemo na pobjedu, došli smo po nju i to ćemo napraviti‘. Dobar je osjećaj. Sada je otvoreno, moramo gledati utakmicu za utakmicom i učiniti što je potrebno. Ali dobro je biti u ovoj poziciji."

Upitan o nastupu Amine Harita, o njegovoj monstruoznoj srijedi u Portugalu, Igor Tudor, za kojeg kažu da je škrt na komplimentima, nije skrivao oduševljenje.

"Bio je nevjerojatan. Jako sam sretan zbog njega, on je fantastičan dječak. Mislim da voli ovakav nogomet, koji je savršen za njega. Kad napadamo, on zauzima mjesta gdje treba biti, ima sposobnost kombiniranja, da napravi višak i u situaciji jedan na dva. Za mene je on kompletan napadač visoke razine. Danas je stvarno napravio razliku."

U još uvijek vrlo otvorenoj skupini, u svi mogu proći dalje, a Marseille je u jako dobroj poziciji. Sljedeći je na redu Eintracht Frankfurt. U svakom slučaju, borba će u ovoj skupini trajati do zadnjeg kola. Tottenham vodi sa 7 bodova, ali Marseille i Sporting imaju po 6, a Eintracht 4 boda.

Linker
02. svibanj 2024 23:48