Slavko Vinčić

 MARCO BERTORELLO Afp
IZ PRVE RUKE

Igrač Barcelone sve otkrio, evo kako mu je slovenski sudac objasnio grešku večeri: ‘Nemoguće što su odlučili!‘

Vinčič je na sebe navukao gnjev dijela španjolske nogometne javnosti, a iz Barce najavljuju tužbu
Piše: SNObjavljeno: 05. listopad 2022. 09:33

Dugo će se još u Barceloni razglabati o suđenju Slovenca Slavka Vinčića na jučerašnjoj derbi utakmici 3. kola Lige prvaka između Intera i Barcelone. Domaćin je slavio 1:0 na Meazzi, pa je time i veći fokus na sucu, kojem u Barceloni zamjeraju pogreške u čak dvije važne situacije.

Prva se dogodila se u 67. minuti kada je poništen gol Pedrija za 1:1 jer je prethodno Ansu Fati igrao rukom. Novo FIFA-ino pravilo kaže da se takvi golovi više ne poništavaju, pa su na San Siru uvjereni da su oštećeni.

No, ono što je posebno razbjesnilo Xavija i njegove igrače je situacija u 92. minuti kada je Dumfries u svom šesnaestercu igrao rukom, a Vinčić čak nije ni pogledao VAR snimku. Što je, pak, napravio u 67. minuti kad je poništio Pedrijev gol.

Nakon utakmice oglasio se i branič Barcelone, Eric Garcia, te otkrio kako mu je Vinčić poslije utakmice, na travnjaku, objasnio ovu situaciju koju možete pogledati OVDJE

"Prišao sam glavnom sucu i pitao ga u čemu je problem. On mi je odgovorio da se ne vidi jasno je li Denzel Dumfries igrao rukom ili nije. Onda sam ga pitao zašto nije sam otišao pogledati snimku situacije, a on mi je ponovio kako oni nisu sigurni da je riječ o ogranju rukom. Nemoguće je da su tako odlučili", zaključio je Garcia.

image

Joaquin Correa i Eric Garcia

MARCO BERTORELLO Afp

I neće sve završiti na tome. Vinčič je na sebe navukao gnjev dijela španjolske nogometne javnosti, a iz Barcelone najavljuju tužbu UEFA-i zbog sinoćnjeg suđenja, jer su uvjereni da su žestoko oštećeni.

Katalonci će priliku za uzvrat imati već za sedam dana na Camp Nou, ali ostaje gorak okus, i zabrinjavajuć pogled na tablicu skupine C. Bayern je prvi s maksimalnih 9 bodova, Inter drugi sa 6, a Barca tek treća sa samo tri boda. Začelje drži Viktorija Plzen koja u skupini smrti još nije osvojila ni bod.

Standings provided by Sofascore

Linker
05. svibanj 2024 15:38