Xavi Hernandez

 FRANCK FIFE Afp
TEŠKA NOĆ ZA KATALONCE

Igrači Barçe uplakani napustili teren, Xavi kipti od bijesa: ‘Katastrofa, sudac nam je uništio sezonu!‘

‘Kad u Europi igrate s desetoricom igrača, znate da ćete patiti‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 16. travanj 2024. 23:36

Nogometaši Barcelone u suzama su napustili teren nakon teškog poraza pred svojim navijačima. Rano su povećali prednost koju su stekli na Parku prinčeva i kada se činilo kako mogu polako početi slaviti plasman u polufinale jedna akcija promijenila je sve. Araújo je dobio izravni crveni karton nakon prekršaja nad Barcolom i od tada je utakmica postala prava muka za igrače Barcelone.

- Zabili smo za 1-0 i u tom trenutku imali veliku prednostO, ali u Europi kada igrate s desetoricom igrača protiv momčadi kao što je PSG... Znate da ćete patiti. Pokušali smo, ali na kraju nismo uspjeli... Pokušavali smo, borili smo se, ali nije bilo moguće. To je težak udarac za nas jer smo bili uvjereni da možemo proći. Nema druge nego ustati i pokušati ponovno iduće godine - kazao je Frenkie de Jong.

S druge strane terena Parižani su slavili. Al Khelaifi se spustio na teren i čestitao Luisu Enriqueu. Rezultatski preokret golom je započeo Ousmane Dembélé. Zabio je bivšem klubu u obje utakmice.

- Bila je to vrlo teška utakmica nakon što smo izgubili u Parizu, ali momčad je vrlo dobra i vrlo fokusirana. Mislim da smo zaslužili pobijediti. Barcelona je sjajna. To je klub koji volim, ali sretan sam u Parizu i želimo pobijediti u polufinalu, želimo igrati finale. Zvižduci? Razumijem ih, to je život. Zvižduka ima na svakom stadionu - kazao je Dembélé.

image

Raphinha i Xavi

JOSEP LAGO Afp

Ovo je, inače, treći puta da će PSG igrati polufinale Lige prvaka. U sezoni 1994./95. Milan bio bolji u obje utakmice (1:0 i 2:0), dok im je u sezoni 2020./21. na put stao Manchester City (2:1 i 2:0).

Xavi je "rigao vatru" zbog sudaca. Misli da Istvan Kovacs nije trebao pokazati direktno isključenje Ronaldu Arauju u 29. minuti.

- Komplicirano je igrati s 10 igrača. Šteta da posao sezone završava zbog jedne sudačke odluke. Rekao sam sucu da ne razumije igru, da je jako loš i da je sve ovo katastrofa. Njegova odluka promijenila je sve, obilježio je ovaj meč - rekao je trener Barcelone.

Linker
16. travanj 2024 23:38