DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
TRENER IMA PLAN

Igrao je ‘pokrpan‘ stiskao zube i trpio! Evo što bi Krznar mogao napraviti s jednim od najvažnijih igrača

Čak nije nemoguće da preskoči i uzvrat protiv moldavskog prvaka...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. kolovoz 2021. 11:41

Hoće li u Tiraspolu zaigrati Arijan Ademi, hoće li Damir Krznar napokon imati na raspolaganju svoga kapetana? Kako sad stvari stoje, izglednije je da će se Ademi na travnjak vratiti u uzvratu u Maksimiru osam dana kasnije nego da će zaigrati u prvom susretu protiv Šerifa. Ademi se još nije sasvim oporavio, a još važnije je da nije u pravoj formi, nije igrao od susreta s Omonijom i, bez obzira što se radi o play-offu Lige prvaka, nema Dinamov trener razloga riskirati s njime i tjerati ga 'full gas'.

Pretpostavljamo da će situacija biti ista kao u Varšavi, Ademi će biti među putnicima za Tiraspol, bit će na klupi, ali neće zaigrati ako to baš ne bude prijeko potrebno. Zapravo, cijela ta priča oko Ademijeve ozljede ispala je na kraju dobro za Dinamo, nije morao uskakati umjesto bilo koga, nije bilo tako hitno, oporavit će se do kraja, kao rijetko kad u dosadašnjoj karijeri. Uvijek je igrao 'pokrpan', pod blokadama, stiskao je zube i trpio bol, sad bi se doista mogao potpuno oporaviti prije nego što se vrati na travnjak i povede momčad i europsku jesen.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Čak nije nemoguće da preskoči i uzvrat protiv moldavskog prvaka, ako rezultat iz prve utakmice bude Dinamu jamčio prolaz. Naravno, da je suparnik Crvena zvezda, vjerojatno bi u Maksimiru ipak drugačije razmišljali, tada bi Ademi gotovo sigurno opet stisnuo zube.

Inače, zanimljivo je kako Ademiju taj Tiraspol i nije nešto suđen. On je jedini igrač koji je bio u Dinamu i u vrijeme prvog dvoboja ova dva kluba, ali samo u Tiraspolu je odigrao svega 60 minuta i to u pobjedi Modrih 0:3, prije osam godina, u mandatu Krune Jurčića. Prvi put, 2010., bio je s U-19 reprezentacijom na Euru, dvije godine kasnije Ante Čačić ga nije imao u momčadi, tek se vraćao s posudbe u Lokomotivi, a neće, očito, igrati niti sad.

Linker
26. travanj 2024 20:47