Rio Ferdinand

 MI NEWS Nurphoto Via Afp
PALJBA PO ‘SVOJIMA‘

Ikona Man. Uniteda: ‘Gdje je razlika? Liverpool ima muda! Pate, ali pobjeđuju, to je ono što mi nemamo‘

‘Nisu odigrali briljantno, ali važan je rezultat. To je znak velike momčadi‘, kaže Robbie Fowler.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 17. veljača 2022. 10:01

Mediji i komentatori su složni, Liverpool je u Milanu pokazao karakter potvrdivši da je ozbiljan kandidat za novo osvajanje Lige prvaka, za slavlje 28. svibnja u Sankt Peterburgu. Nije pobjeda na San Siru bila nogometna ljepotica koja će ući u udžbenike, ali Redsi su pokazali da su prava natjecateljska momčad. Uostalom, nisu slučajno upisali i sedmu uzastopnu pobjedu u svim natjecanjima. Rio Ferdinand je ovog tjedna prozvao zvijezde Manchester Uniteda zbog nedostatka igre u presudnim trenucima, a Liverpoolov prikaz u Milanu pružio je podsjetnik na trenutni jaz između dviju momčadi u ovom trenutku.

- Nije samo pitanje nastupa, ne možete biti maksimalni u svakoj utakmici, ali moraju postojati trenuci u utakmicama u kojima se borite i patite. Morate proći tu fazu. U svakom dvoboju dobivate najmanje pet minuta gdje potpunjo preuzimate igru. Pitanje je imate li "muda" pobjednički proći kroz tu fazu, imate li znanje i disciplinu, a mislim da upravo to nedostaje Unitedu u usporedbi s vrhunskim momčadima – kazao je Ferdinand za BT sport referirajući se pritom na Liverpoolovo izdanje u Milanu:

- Pitanje je karaktera, a ovi momci to imaju. Patili su, ali su izborili važnu pobjedu.

Liverpool je u osam minuta "nokautirao" Inter, iskoristivši svoje prigode kao prava klasna momčad. Bivši krilni branič Intera, a danas igrač Aston Ville, Ashley Young, također je ostao impresioniran Liverpoolovom demonstracijom pragmatičnih vještina.

- Inter je morao više napadati u drugom poluvremenu i to je učinio. Ali, nisu mogli postići pogodak. Tu je razlika, prave momčadi uvijek pronađu način za pobjedu, a Liverpool je upravo to uradio. Od prvog gola kontrolirali su igru i za mene su definitivno jedan od kandidata za osvajanje Lige prvaka – kazao je Young za BBC Radio 5Live.

Bivši napadač Liverpoola Robbie Fowler doživio je daleko blistavije prikaze u svoje igračko doba, ali pobjeda u Milanu dokazala je kvalitetu aktulane momčadi na najvećoj pozornici.

- To je znak velike momčadi. Nisu bili briljantni, ali vidio sam neke performanse koje daju rezultat'. Važan je samo rezultat, a Liverpool je ostvario rezultat – poručio je Fowler.

Što na sve kaže Jurgen Klopp? Oprezan, kao i uvijek gleda prema uzvratu.

- I dalje je opasno, tek je poluvrijeme. Ne osjećamo se kao da smo na pola puta. Morat ćemo biti spremni za to. Inter? Dobri su, stvarno dobri! Ali, nama puno nam znači ovo natjecanje i želimo se u njemu dobro provesti – zaključio je Klopp.

Linker
03. svibanj 2024 14:41