REUTERS
LIGA PRVAKA

'IMALI SU GLAD, ŽELJU I STAV! OSRAMOTILI SU BARCELONU' Jedan od najboljih strijelaca svih vremena i apsolutna legenda na Otoku o čudu s Anfielda

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. svibanj 2019. 16:34

U uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka Liverpool je na Anfieldu razbio Barceonu 4-0. Redsi su u nevjerojatnoj utakmici uspjeli nadoknaditi zaostatak od tri gola iz prve utakmice i izboriti plasman u finale, a reakcije na seznacionalni podvog ne prestaju pristizati...

- Govorili smo o Liverpoolovim utakmicama od prije 20, 30 i 40 godina. Ali zapamtite 8. svibnja 2019. godine jer je to bila jedna strašna večer, rekao je za BBC Alan Shearer, nekadašnji kapetan engleske reprezentacije.

- Kako im je to uspjelo? Imali su vjeru, glad, želju, stav i navijače koji su ih nosili od prve skunde utakmice. Većina igrača Liverpoola jednostavno je pregazila igrače Barcelone. Osramotili su ih. Nevjerojatna večer, dodao je.

Još jedna legenda engleskog nogometa za BBC podielila je vlastite dojmove s utakmice.

- Jasno, nisam navijač Liverpoola, ali ovakve utakmice jedan su od razloga zašto se ljudi zaljube u nogomet. Bio je to nemoguć san, ali vidjeli smo momčad koja je bila inspirirana i angažirana, a i navijači su bili sjajni. Mislim da je četvrti gol bio poseban. Premiership je najjača liga na svijetu i Liverpool je sinoć to dokazao. Nadam se da će Tottenham proći Ajax i da ćemo imati englesko finale. Nisam uživao u Liverpoolovoj pobjedi, ali cijenim to što su napravili, prokomentirao je nevjerojatno večer na Anfieldu legendarlni Phill Neville.

Finale Lige prvaka na rasporedu je 1. lipnja u Madridu.

Linker
20. travanj 2024 03:50