FRANCESCO SCACCIANOCE Nurphoto Via Afp
‘HITNO U PREGOVORE...‘

Inter je - Marcelo Brozović! Jedini je igrač kojem je to uspjelo u LP ove sezone: ‘Hrvat je nezamjenjiv‘

Postoji dojam, koji vrlo jednostavno govori da Marcelo Brozović ove sezone igra fenomenalno
Piše: SNObjavljeno: 04. studeni 2021. 14:31

Možda i najzreliji nogomet svoje karijere. U sustavu Simonea Inzaghija, Vatreni se prometnuo u dirigenta, čovjeka koji nosi Inter.

No postoji nešto još opipljivije od dojma. Teži jedno kilogram, i nosi posebne posvete. Zove se titula igrača utakmice Lige prvaka, trofejčić koji Uefa dodijeljuje nakon svakog odigranog elitnog susreta. U Interove četiri ovosezonske partije u Ligi prvaka, Brozović je osvojio već tri "kipića"! Jedini je koji je epitet najboljeg igrača utakmice ponio tri puta ove sezone.

Posljednji u nizu stigao je nakon sraza sa Šerifom u srijedu, gdje je Brozović u Tiraspolju dominirao igrom, pogotkom i dvije asistencije (samo jedna mu je priznata), za 3-1 i povratak u trku za drugi krug natjecanja.

Ukupna ocjena za ovosezonske nastupe u Ligi prvaka iznosi mu astronomskih 7,80, a u Serie A 7,16, dok mu je prosječna ocjena u spoljednjih godinu dana broji zavidnih 7,29, a bila bi i veća da nije odigrao vrlo skromni Euro.

Upravo stoga ne čudi što navijači Intera zazivaju Upravu da mu pod hitno poveća primanja i ponudi ugovor, dok navijači drugih interesenata, među kojima je dolaskom Contea najozbiljniji postao Tottenham, slave želju da se Hrvata dovede sljedećega ljeta, kada mu ističe ugovor.

"Igrač koji mu je toliko puta vadio kestenje iz žerave je najvrući krumpir na klupskom stolu. Hrvat je bezdvojbeno nezamjenjiv i s Barellom na sredini tvori neiscrpnu energiju, ali Inter još s njim nije potpisao ugovor. Nakon ovakve Brozovićeve utakmice, Inter mora krenuti u komplicirane pregovore, i to odmah", piše Gazzetta, i to sigurno ne bez razloga.

Podsjećamo, pregovori oko novog ugovora zapinju na primanjima. Brozović trenutačno zarađuje 4,5 milijuna eura godišnje, a traži minimalno šest. Na potezu je - Inter.

Linker
03. svibanj 2024 14:12