DAMIR KRAJAC Cropix
LIGA PRVAKA

Izbor je znatno sužen: Preskoči li Makedonce, Dinamo bi u 3. pretkolu mogao izvući stare znance

Uefa je službeno razvrstala nositelje i nenositelje u ždrijebu 3. pretkola
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 15. srpanj 2022. 19:18

Nogometaši Dinama tek trebaju "uloviti zeca" da bi "napravili ražanj", no neke se stvari trebaju raditi i daleko unaprijed da bi ih držali pod kontrolom kad za to dođe vrijeme. Hrvatski prvak tek treba naći svoje mjesto u ždrijebu 3. pretkola Lige prvaka, treba "preskočiti" makedonski Shkupi, a već je znatno smanjena lista potencijalnih protivnika za plasman u grupnu fazu natjecanja Lige prvaka.

Uefa je, naime, službeno razvrstala nositelje i nenositelje u ždrijebu 3. pretkola, time je sužen izbor te su kao potencijalni protivnici zagrebačkom klubu ostali pobjednik dvoboja Ludogorec - Shamrock Rovers, bolji iz para Ferencvaros - Slovan Bratislava, te ciparski prvak Apollon Limassol. Dinamo je svrstan u skupinu 1 kao nositelj zajedno s pobjednicima susreta Maccabi Haifa - Olympiakos te Karabah - Zurich te s njima ne može igrati.

S nekim od potencijalnih protivnika Dinamo bi mogao imati "reprizu". Za podsjećanje, Dinamo je s Ferencvarosem igrao u 3. pretkolu Lige prvaka 2020. Igrala se samo jedna utakmica, a Mađari su u Budimpešti slavili 2-1. Godinu ranije Dinamo je s Mađarima igrao također u 3. pretkolu te je nakon 1-1 na Maksimiru Nenad Bjelica sa svojim igračima slavio u Budimpešti 4-0. Ludogorec je bio protivnik u 2. pretkolu Lige prvaka 2012. U prvoj utakmici u Bugarskoj bilo je 1-1, a Dinamo je prošao nakon velike drame nakon što je Ludogorec dvaput vodio. Ante Rukavina je svojim drugim golom u 60. minuti izjednačio, a Domagoj Vida je u osmoj minuti sudačke nadoknade donio veliko slavlje modrima.

Ponudimo li optimizam, to ne znači da smo neskromni jer je Dinamo objektivno kvalitetniji od svih potencijalnih i izbjegnutih protivnika...

Linker
21. svibanj 2024 06:41