ALBERTO PIZZOLI Afp
VELIKI KOMPLIMENTI

Izjava legende nakon utakmice Milana odjeknula Italijom, nije birao riječi: ‘On radi razliku, nestvaran igrač‘

‘Ne znam što bih rekao, ovo je velika stvar, nitko nije vjerovao da Milan može stići ovako daleko‘
Piše: SNObjavljeno: 19. travanj 2023. 06:27

Nogometaši Milana u uzvratnoj su utakmici četvrtfinala odigrali 1:1 protiv budućeg prvaka Italije Napolija i tako s ukupnih 2:1 izborili polufinale najelitnijeg klupskog natjecanja na svijetu.

Treba reći kako će Milan u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Benfice i Intera, u kojem će Inter u srijedu pred svojim navijačima braniti prednost od 2-0 iz prvog dvoboja odigranog u Lisabonu.

image
MIGUEL MEDINA Afp

Milan je u Napulj stigao s jasnom idejom u čvrstom i pokretljivom obrambenom bloku braniti minimalnu prednost (1-0) stečenu u prvoj utakmici i prijetiti iz brzih kontranapada što im je u konačnici i pošlo za nogom. Nakon susreta uslijedilo je veliko slavlje crveno-crnog dijela Milana, a svoje je viđenje susreta dao i legendarni Fabio Capello.

- Ne znam što bih rekao, ovo je velika stvar, nitko nije vjerovao da Milan može stići ovako daleko. Pogodak koji je pao u završnici utakmice je rezultat opuštanja, pretpostavljam da je su već svi računali kako je utakmica gotova. Lijepo je vidjeti koliko se igrači bore - rekao je Capello, a onda progovorio o Portugalcu:

image
ALBERTO PIZZOLI Afp

- Ma taj Leao je nestvaran nogometaš. Kad krene u trk nemoguće ga je zaustaviti. Radi veliku razliku na terenu i ako nemate brzog igrača teško možete odgovoriti na njegov nogomet.

Upravo je Leao taj koji je u jednom trenutku napravio silovit prodor kroz obranu Napolija i potom asistirao Giroudu za pogodak.

Linker
01. svibanj 2024 14:49