JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
SPEKTAKL LIGE PRVAKA

Izostaje li hrvatski okršaj na Bernabeu? Dvojac kreće s klupe, nastup zvijezde Vatrenih pod velikim upitnikom

Mladi branič doputovao je u Madrid, međutim neizvjesno je hoće li ga liječnička ekipa Cityja uspjeti osposobiti
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 09. travanj 2024. 12:49

Hrvatski okršaj na Santiago Bernabeu u utakmici četvrtfinala Lige prvaka između Reala i Manchester Cityja mogao bi izostati. Naime, prema najavama španjolskih medija Luka Modrić počet će s klupe ("Ističe se izostanak Modrića, ali to više i nije potpuni šok. Hrvat ima sporednu ulogu u ovoj sezoni, no postavljalo se pitanje njegovog statusa u velikim utakmicama. U ovom slučaju to nije tako", piše As). Istovremeno Englezi najavljuju kako isto očekuje i Matea Kovačića dok je pod velikim znakom pitanja hoće li Joško Gvardiol uopće biti spreman za utakmicu.

image
MI NEWS Nurphoto Via Afp

Mladi branič doputovao je u Madrid s ostatkom momčadi, međutim neizvjesno je hoće li ga liječnička ekipa Cityja uspjeti osposobiti. Gvardiol je, naime, na posljednjoj utakmici protiv Crystal Palacea ozlijedio i morao je izaći na poluvremenu.

- Gvardiol je putovao s nama u Madrid, ali je upitno hoće li nam moći pomoći. Kyle Walker se nažalost ozlijedio u prijateljskoj utakmici. Voljeli bismo ga imati, ali što da kažem? Ozljede su dio duge sezone, ali nažalost u odlučujućem dijelu sezone imamo veliki broj ozljeda u istom području i moramo pronaći rješenje - rekao je Pep Guardiola.

image
PAUL ELLIS Afp

Španjolski Relevo.com posvetio je, pak, Kovačiću posebnu pozornost i podsjetio na njegov dolazak na Santiago Bernabeu.

- Službena verzija obično krije još jednu. Ona se ne mora puno razlikovati, ali je zanimljivija. U konkretnom slučaju, novinska arhiva govori da je Mateo Kovačić potpisao za Real u ljeto 2015. nakon truda koji je uložio Rafa Benitez. Veznjaka je zapazio nakon nekoliko utakmica u Serie A, gdje je on bio trener Napolija, a Hrvat igrač Intera, i potrudio se dovesti ga. To je priča i u njoj je sve točno. Ipak, nije Benitez bio taj koji je prvi spomenuo Kovačićevo ime u uredima Bernabeua. Prvi je to napravio Ancelotti- Talijanu nisu bili potrebni izvještaji drugih razina kluba. Njemu je iskustvo govorilo da taj dječak ima budućnost... Na kraju je Kovačić stigao u Madrid uz ‘pomoć‘ Ancelottija, podršku Beniteza i blagoslov Modrića, koji se tu pokazao kao najbolji posrednik", navodi se u tekstu.

Linker
24. travanj 2024 05:52