TRENKA ATTILA/ATTILA TRENKA/PROFIMEDIA Trenka Attila/Attila Trenka/Profimedia
BIVŠI DINAMOVAC ZA SN

‘Ja nisam uspio u Dinamu, ali vjerujem da će Martin postati jedan od stožernih igrača zagrebačkog kluba‘

Hrvatski napadač zabio je dva gola za Maribor protiv Soligorska i uveo svoju momčad u 2. pretkolo LP
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. srpanj 2022. 21:15

Tata Mate sigurno cvate, sinovi mu igraju sjajan nogomet. Mlađi Martin sve se više nameće u Dinamu, dok je stariji Roko s dva pogotka u uzvratnoj utakmici protiv bjeloruskog Šahtjora iz Soligorska slovenskom prvaku Mariboru osigurao 2. pretkolo Lige prvaka. Maribor je na gostovanju pobijedio s 2:0, prva utakmica u Ljudskom vrtu završila je 0:0. Roko je briljirao protiv Bjelorusa, ne samo što je postigao dva pogotka, stalno je bio permanentna opasnost. Bio je daleko najbolji igrač utakmice, pravi junak Maribora.

- Jako sam sretan zbog ta dva pogotka i plasmana Maribora u 2. pretkolo. U prvoj utakmici u Mariboru promašio sam dvije jako dobre prilike, tako da sam se u srijedu htio iskupiti. Sad sam mirniji, s sebe sam skinuo pritisak, nadam se da ću tako nastaviti u dresu Maribora - kazao nam je u uvodu Roko

Gledali smo utakmicu, Roko je bio slavljen nakon svakog pogotka, svi su grlili, ljubili, društvo iz Maribora bilo je oduševljeno s njegovom prezentacijom.

- Meni je Slovenija kao drugi dom. Ovdje sam sjajno prihvaćen. A dečki u Mariboru su mi bliski kad su godine u pitanju, svi smo negdje u godinu, dvije, tri maksimalno. Kliknuli smo na prvu.

U 2. pretkolu Maribor igra protiv moldavskog Šerifa koji je izbacio prvaka BIH, Zrinjski našeg trenera Sergeja Jakirovića.

- Pogledali smo malo sažetke tih utakmica Šerifa i Zrinjskog. Šerif nije pokazao neku spektakularnu igru, bilo je tvrdo, sve je odlučeno se jednim autogolom. I naše utakmice s Bjelorusima su bile tvrde, tako da će naši ogledi s Moldavcima biti po mom mišljenju izjednačene, svašta se može očekivati i dogoditi. Koliko sam vidio, nije Šerif više onako jak kao onda kad je izbacio Dinamo. Nije to ista momčad kao prošle godine, u tome vidim našu šansu. Oni jesu definitivno favoriti, ali mi se sigurno nećemo predati.

Kakve su ambicije Maribora, sanja li se negdje Liga prvaka?

- A naravno da bi se htjeli plasirati u Ligu prvaka, a tko ne bi? Ali mislim da je neka realnost za nas Konferencijska liga, maksimum Europska liga. No mi ćemo sigurno dati sve od sebe kako bi dogurali što dalje. Idemo kolo po kolo...

Roko je inače u Maribor stigao ne jednogodišnju posudbu iz Ferencvarosa koji ga je za 700 tisuća eura kupio od Lecha iz Poznanja.

- Da, posudba je na godinu dana. Meni je u Mariboru super, blizu sam sam Zagreba, super se osjećam. Kad imam slobodni dan, uvijek se mogu zaletiti doma, malo odmoriti glavu.

Zašto nije išlo u Ferenvcarosu, gdje je zapelo u Mađarskoj?

- Ne znam zapravo što bih kazao na tu temu... Maribor je baš želio da dođem u njihovu svlačinicu, da igram, budem u udarnom sastavu. Rekli su mi da će klub stati iza mene. Meni je to baš trebalo, da tako kažem, hito sam se vratiti u nogometni život. U Ferencvarosu su doveli dosta igrača, pojačanja, možda se tu malo sve zagubilo. Ma, meni je najvažnije da sam tako dobro krenuo u novu sezonu, da se osjećam jako dobro, da imam samopouzdanja. Kad je tako, onda se imam pravo nadati dobrim utakmicama, golovima.

Kaže da prati brata Martina u Dinamu...

- Gledam svaku utakmicu. Svaki dan sam na vezi s Martinom. Ja nisam uspio u Dinamu, ali iskreno se nadam da će Martin uspjeti. Krajem prošle sezone i na početku ove vidim da mu se u Dinamu ukazuje sve više povjerenja. Martin bi u budućnosti mogao postati Dinamova ‘desetka‘. Vjerujem da će postati jedan od stožernih igrača zagrebačkog kluba. Možda još ne ovu sezonu, ali uskoro sigurno da - zaključio je Roko Baturina

Linker
26. travanj 2024 03:11