Lautaro Martinez

 GABRIEL BOUYS Afp
INTER SLAVI

Javio se heroj San Sira, a oglasila se i apsolutna legenda Intera: ‘Evo koga bih volio izbjeći u finalu‘

U suparničkom taboru, jasno, nisu zadovoljni, ali Paolo Maldini istaknuo je važnu stvar
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 16. svibanj 2023. 23:51

Inter je prvi finalist Lige prvaka. U uzvratnom susretu polufinala Nerazzurri su rutinski bez previše problema umrtvili utakmicu i kasnim pogotkom Lautara Martineza priveli utakmicu kraju za konačnih 1:0 (ukupno 3:0).

- Mislim da ova utakmica ima povijesni značaj, osjetio sam to, napravili smo sjajan posao. Zajedništvo grupe danas je napravilo razliku, ako imate ujedinjenu grupu koja ide istim putem sve je jednostavnije, vidio sam to na svjetskom prvenstvu – rekao je Lautaro za Canale 5.

Utakmicu je prokomentirao i dopredsjednik Intera i legenda kluba Javier Zanetti.

- Sjajna prilika da se vratim u finale Lige prvaka nakon 13 godina. S kim bih se radije suočio? Želio bih izbjeći Real Madrid, ovo natjecanje se čini kao stvoreno za njih – rekao je Zanetti.

Milanov direktor Paolo Maldini priznao je da Milan nije bio usporediv s Interom u 2023., nakon četiri poraza u gradskim derbijima, ali ponavlja da oni ‘nisu momčad posložena za dva turnira i vlasnici kluba to znaju‘.

- Doći do polufinala je veliko postignuće i neočekivano, ali naravno, ako izgubite od Intera, to će poraz učiniti bolnijim nego što bi inače bilo. Moramo imati na umu da je ovo putovanje bilo potpuno neočekivano – naglasio je Maldini za Sport Mediaset.

- Kao što smo rekli prošle sezone, još nismo izgrađeni za borbu na dva fronta. Rekli smo to i medijima, ali i vlasnicima kluba, tako da oni to dobro znaju. Ovo putovanje započeto prije četiri godine, koje je donijelo sjajne rezultate, i ekonomske i sportske, izgradilo je mlade temelje momčadi i otprilike su tri godine razlike u prosjeku godina naše momčadi u odnosu na Interovu, taj nedostatak iskustva dosta znači na ovoj razini.

- Strašno smo razočarani, nemojmo se lagati. Bilo je to sjajno putovanje i nitko nije mislio da momčad koja je prošle sezone ispala u grupnoj fazi može doći do polufinala pobijedivši momčadi poput Tottenhama i Napolija, ali mi smo i dalje željeli doći do finala – rekao je trener Milana Stefano Pioli.

- Ako počnete polufinale i gubite 2-0 nakon 12 minuta, to je velika razlika. Istina je da konačni rezultat utječe na ocjenu nastupa, ali mislio sam da je večeras bilo daleko bliže drugom dijelu prve utakmice, uglavnom je bilo vrlo izjednačeno i jednostavno nismo iskoristili svoje šanse. To nam je bilo ograničenje u ove dvije utakmice.

Inter će u finalu igrati protiv pobjednika susreta Manchester Cityja i Real Madrida. Prva utakmica na Santiago Bernabeu završila je rezultatom 1-1.

Linker
23. travanj 2024 09:04