INA FASSBENDER AFP
TRPA KAO NA TRACI

JEDAN OD NAJUBOJITIJIH NAPADAČA SVIJETA UPISAO SVOJE IME U POVIJEST Uefa omogućila Haalandu da ostvari nešto što nitko prije njega nije uspio

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. veljača 2020. 09:47

Mlada nogometna zvijezda Erling Haaland sinoć se nakon pobjede protiv PSG-a upisao u povijest Lige prvaka. Iako mu još nije niti 20 godina, mladi napadač neumorno 'maltretira' protivničke obrane, a tako je bilo i u susretu osmine finala LP gdje se također upisao na listu strijelaca i to dvaput.

Haaland je tako postao prvi nogometaš u povijesti najelitnjijeg klupskog nogometnog natjecanja na svijetu koji je u istoj sezoni postigao pogodak za dva različita kluba.

Podsjećamo, još do prije godinu dana UEFA nije omogućavala igračima da u istoj sezoni zaigraju za dva kluba, no to je pravilo promijenjeno pa je tako Haaland u fazi po skupinama igrao za Salzburg, dok u nokaut fazi nastupa za Borussiju iz Dortmunda.

Dortmund's Norwegian forward Erling Braut Haaland (C) celebrates after scoring the 1-0 during the UEFA Champions League Last 16, first-leg football match BVB Borussia Dortmund v Paris Saint-Germain (PSG) in Dortmund, western Germany, on February 18, 2020. (Photo by Ina Fassbender / AFP)
Ina Fassbender / AFP

Dok je igrao za Salzburg protivničke mreže je tresao osam puta, a u utorak je zabio dva gola PSG-u u dresu Borussije. 19-godišnjak je do brojke od 10 golova stigao u sedam utakmica i postao je prvi tinejdžer s dvocifrenim učinkom u jednoj sezoni Lige prvaka.

Linker
03. svibanj 2024 07:02