Slavlje Joška Gvardiola nakon pogotka protiv Real Madrida

 Ronny Hartmann/AFP
KAKAV KOMPLIMENT

Jedan od najvećih nogometaša svih vremena o Gvardiolu: ‘Rijetka klasa! Hrvatskoj i Dinamu treba odati priznanje‘

Čuveni napadač objasnio je zašto je 20-godišnjak postao jedan od najtraženijih igrača na svijetu
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 27. listopad 2022. 10:46

Utakmica sezone Joška Gvardiola, koji je bio ponajbolji igrač Leipziga u rušenju Reala (3-2), i dalje izaziva divljenje sa svih strana kontinenta.

Nakon što su španjolski mediji konstatirali da će Gvardiol postati prvi branič u povijesti od 100 milijuna eura, komplimente na njegov račun uputio je i Thierry Henry. U razgovoru za CBS Sports, legendarni francuski napadač ustvrdio je da je 20-godišnjak klasa kakvu je teško pronaći među vrhunskim braničima, ali i pohvalio razvoj igrača u Dinamu i hrvatskoj reprezentaciji.

- Stoper koji igra lijevom nogom, to je danas rijetka vrsta. Gvardiol je jak i ima oko za dodavanje. Ono što mi se posebno sviđa je način na koji Hrvatska i Dinamo Zagreb proizvode igrače kako im se prohtije. Treba im odati priznanje.

Henry je dodatno precizirao zašto u redu za Gvardiola stoje Chelsea i ostali vrhunski klubovi.

- Dobar je u branjenju, dobar je u zraku i u prekidima, ali ono najvažnije, ako ste stoper i igrate lijevom nogom, onda ćete biti itekako poželjna meta.

Gvardiol je protiv Real Madrida briljirao u svim segmentima igre. Osim postignutog pogotka, imao je 95 posto točnih dodavanja, šest od sedam preciznih dugih lopti, tri uspješna uklizavanja te dvije presječene lopte. Uz to je blokirao jedan udarac prema golu i dobio četiri od pet duela. U dobi od 20 godina i 276 dana postao je drugi najmlađi Leipzigov strijelac u Ligi prvaka.

Linker
03. rujan 2024 06:39