DAMIR KRAJAC Cropix
ZAGRIJAVANJE ZA UTAKMICU

Jedan Vatreni imat će posebnu podršku u Lisabonu, stigli liječnici i gitarist: ‘Bili smo na posebnom mjestu‘

Hrvatski navijači ne planiraju propustiti dvoboj s Portugalcima, a Modriću bi zapjevali Tomislava Ivčića
Piše: Dražen Antolić iz LisabonaObjavljeno: 05. rujan 2024. 18:36

Prvi golman hrvatske nogometne reprezentacije i Fenerbahčeova jedinica, 29-godišnji Dominik Livaković, ni u Lisabonu nije ostao bez podrške. Stric Branko stigao je kao i uvijek...

- Došli smo u Portugal kako bismo posjetili Marijansko svetište u Fatimi, a potom i podržali našu reprezentaciju. Posebna je Fatima, mjesto gdje se prije svega susretneš sam sa sobom - pričao nam je Branko, ugledni ortoped iz Zagreba.

Njih dvadesetak, pretežno iz Zadra i okolice, a Branko nije jedini liječnik jer u grupi je i Emil Kinda, abdominalni kirurg s Rebra, skupili smo pred objektiv našeg fotoreportera Damira Krajača. Jedan je čovjek u dresu Livakovića, ali to nije Branko nego Marin Begonja.

- Ne odgovara mi veličina - smije se stric vratara Vatrenih.

Potporu bi imao i Martin Erlić da se nije ozlijedio. Srećom, on je dobro i brzo se vraća na teren. Njegov potpisani dres nosi Rikardo Perković, virtuoz gitare iz grupe Forum, kažu budući punac... Davor Pekota, zaštitno lice Foruma, redoviti je pratitelj nacionalne vrste.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Što biste zapjevali Modriću i dečkima da vas pozovu nakon što pobijede?

- Tamo gdje sam rođen, pjesmu Tomislava Ivčića - odmah je odgovorio Pekota.

Dio ekipe je i obitelj Darka Eškinje, obitelj Zvone Nimca, Denis Kardum u dres Gvardiola, Zdravko Ivković sa suprugom, Vlado Šušak, sin Ive Šuška te Zvone Bljajić.

Fatimu su pohodila čak četvorica papa zbog ukazanja Gospe 1917. godine, a jednom od veselog hrvatskog društva ukazao se – novčanik! Nisu htjeli priznati o kome se radi, ali priča ih je sve impresionirala.

- To je dokaz da se u Fatimi ne može dogoditi ništa loše - komentirali su.

image
DAMIR KRAJAC Cropix
image

Hrvatski navijač Leonardo

DAMIR KRAJAC Cropix
image
DAMIR KRAJAC Cropix

U hotelu je shvatio da mu je nestala lisnica sa svim dokumentima, vrati se u Aldi gdje je kupovao, pretražio restoran gdje su večerali, nigdje je nije našao. No, prijavio je to ne recepciji hotela, djelatnica je nazvala policiju i za dvadesetak minuta - policajac je donio novčanik.

- Ovdje su ljudi pošteni, netko ga je našao i donio u policiju, ali da se dogodilo u Lisabonu, ne jamčimo da bismo vam ga našli - kazao je policajac.

I tako su mogli punog srca svi zajedno za Da Luz. Na utakmicu su stigle brojne male ekipe Hrvate, sretali smo ih po gradu, neki su stadion Benfice pohodili iz svetišta, neki iz burnog noćnog provoda, mnoge znamo s raznih utakmica Vatrenih, a Lisabon je svakako atraktivna destinacija.

Linker
05. rujan 2024 19:44