FRANCK FIFE Afp
PLJUŠTE REAKCIJE

‘Jedna od najsramotnijih odluka; Ovo je suprotno svim smjernicama Uefe, imaju se pravo osjećati opljačkano‘

Mnoga poznata lica javila su se nakon utakmice na Parku prinčeva
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 29. studeni 2023. 13:28

U "moru" nejasnoća i raznoraznih kriterija po pitanju kaznenih udaraca, barem nam je jedna stvar bila kristalno jasna - ako se lopta odbije od tijela u ruku igrača, koja je pritom u prirodnom položaju, sudac ne pokazuje na bijelu točku.

Paris Saint-Germain upravo je iz takve situacije zaradio kazneni udarac u sučevoj nadoknadi ogleda Lige prvaka s Newcastleom te izborio 1:1 uspješnom realizacijom Mbappéa. Dembele je ubacio, Livramento ga je pratio u korak, lopta ga je pogodila u tijelo i odbila se u lakat, a Szymon Marciniak - sudac velebnog statusa koji je dijelio pravdu u finalu Lige prvaka prošle sezone - pogledao je situaciju na ekranu i, tko zna zašto i kako, prosudio da se radi o najstrožoj kazni.

- Osjećamo se oštećeno i to nas iznimno frustrira. Ovo nije bila ispravna odluka, treba u obzir uzeti brzinu i činjenicu da se lopta odbila od tijela u ruku koja je u prirodnom položaju. Livramento je bio u pokretu i držao ruke spuštene. Osjećam nepravdu, očito je sudac pao pod ekstremni utjecaj navijača s Parka prinčeva - rekao je engleski trener Eddie Howe, čija bi momčad pobjedom uoči zadnjeg kola ovisila sama o sebi, a sada se za prolaz treba nadati kiksu PSG-a protiv Borussije Dortmund i pobijediti Milan.

- Ovo je jedna od najsramotnijih odluka koju sam vidio u dugo, dugo vremena - dodao je bivši engleski reprezentativac Jermaine Jenas, danas komentator nogometnih zbivanja.

>>> VIDEO SITUACIJE POGLEDAJTE OVDJE <<<

- Marciniak i VAR soba su pogriješili, ova odluka suprotna je svim smjernicama UEFA-e. Newcastle ima pravo osjećati se opljačkano - kazao je Daily Mailu ugledni bivši sudac Mark Clattenburg.

Howeu se sigurno nije svidio Marciniakov "poklon" za rođendan kojeg slavi u srijedu, no 46-godišnjak može tek stati u ne tako maleni red premierligaških stručnjaka koji sve glasnije kritiziraju VAR. Negoduju Arteta, Pochettino, Klopp, a Postecoglou i O‘Neil "deklarirani" su neprijatelji ove tehnologije.

- VAR nam je dosad oduzeo sedam bodova, to je nepopravljiva šteta. Iz mojeg gledišta, VAR ne pomaže u subjektivnim odlukama, možda sam se sada potpuno okrenuo protiv VAR-a - govorio je O‘Neil, trener Wolverhamptona, nakon što je Fulham u ponedjeljak slavio 3:2 dvama pogocima s bijele točke, a čini se i da im je oprošten crveni karton.

Nešto ranije, prije tri tjedna, Tottenhamov Postecoglou bio je ogorčen dvama isključenjima i kaznenim udarcem u srazu s Chelseajem.

- Nastavimo li ovim smjerom, suci neće imati nikakve ovlasti, a nogomet će kontrolirati netko s TV ekrana, kilometrima dalje od igre. Ne sviđa mi se kako se stvari razvijaju - Postecoglouova je recenzija poslije 1:4 poraza, a dojam je da bi ju svakim danom sve više trenera potpisalo.

Linker
21. travanj 2024 17:23