Gabor Krieg/Imago Sportfotodienst/Profimedia
PRISJETIO SE I DJETINJSTVA

Joško Gvardiol: ‘Volio bih se vratiti u Dinamo na kraju karijere jer taj klub mi je dao sve‘

Hrvatski reprezentativac je u intervjuu za UEFA-u progovorio o brojnim temama
Piše: SNObjavljeno: 13. ožujak 2023. 11:31

Manchester City u utorak u 21 sat dočekuje RB Leipzig u uzvratu osmine finala Lige prvaka. Prvi susret je završio s 1:1, a uzvrat je za UEFA-inu stranicu najavio Joško Gvardiol koji će s njemačkim sastavom pokuštati izboriti četvrtfinale.

- Prošle sezone smo ispali u grupnoj fazi i bili smo tužni. Ove sezone smo nakon lošeg starta uspjeli proći grupnu fazu i plasirati se u nokaut gdje igrao s Manchester Cityjem. Doma smo remizirali 1:1 i sad nas čeka težak revanš u Manchesteru, ali to je nogomet. Sve je moguće. Meni su važni Bundesliga, Liga prvaka, Njemački kup... Bitno mi je da budem što uspješniji ove sezone, a nakon završetka mogu razmišljati što i kako dalje - rekao je Gvardiol pa otkrio koja mu je omiljena pozicija:

- Libero, volim imati loptu u nogama, ali isto tako volim biti više uključen u igru ako mi utakmica i suparnik to dopuste. Volim tražiti druga rješenja, slati visoke lopte prema naprijed i probijati protivničke linije, a volim islati dijagonale iza protivničke obrane.

Gvardiol se prisjetio i djetinjstva.

- Odrastao sam u malom stanu s dvije sestre i provodio puno vremena na nogometnom terenu s prijateljima. Stalno sam se bavio sportom, što nogometom, što košarkom ili rukometom. Jednostavno sam se posvetio sportu. Bilo je to nešto što me vodilo kroz djetinjstvo i bez čega nisam mogao pa uvijek kažem da bih se bavio košarkom ili rukometom da nisam nogometaš.

Nogomet ga je pak doveo i do reprezentacije .

- Drago mi je što sam s njima i dijelim svlačionicu s velikim igračima od kojih mogu učiti. Kada se održavaju velika natjecanja, mi stvarno dišemo kao jedan i borimo se jedni za druge. Atmosfera u ekipi je bila fantastična i čak i ako smo pogriješili, jednostavno smo zaboravili to i nastavili dalje.

Nije moglo ni bez pitanja o Dinamu.

- Za seniorsku ekipu sam počeo igrati sa 17 godina, a s 18 postao stalan član momčadi kod trenera Nenada Bjelice. Ljudi u Dinamu znaju što rade. Volio bih se tamo vratiti na kraju karijere jer taj klub mi je dao sve - poručio je Gvardiol.

Linker
22. travanj 2024 06:55