Junior Messias je 2011. godine stigao iz Brazila u Italiju kako bi dostavljao frižidere

 PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
FILMSKA PRIČA

Junak Milana je prije šest godina dostavljao frižidere, a jučer je zabio u debiju u Ligi prvaka

Junior Messias je prije dvije sezone igrao u drugoj ligi, a sada je Rossonere ostavio u igri za prolaz
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. studeni 2021. 10:44

Milan je s 1:0 pobijedio Atletico u Madridu i tako se vratio u borbu za nastavak natjecanja u Ligi prvaka. Talijanskom divu je to bila prva pobjeda u pet kola, a njome se izjednačio s Atleticom i približio na samo bod od Porta pa će se u zadnjem kolu odlučivati tko će proći dalje.

Ono što je posebno zanimljivo je životna glavnog junaka Rossonera. U 87. minuti je pobjednički gol zabio 30-godišnji Junior Messias koji je do ove sezone bio zapravo totali anonimac. Messias je do 2011. godine igrao za Cruzeiro nakon čega je sa suprugom, sinom i bratom preselio u Torino, ali ne da bi igrao nogomet.

Messias je nakon dolaska u Italiju počeo raditi kao dostavljač frižidera i bijele tehnike, a nogomet je igrao tek za gušt za lokalni amaterski klub. Tako je proveo iduće četiri godine, a onda ga je 2015. otkrio nekadašnji nogometaš Torina Ezio Rossi i nagovorio ga da se ozbiljnije počne baviti nogometom.

Messias je tada prešao u Casale u četvrtoj ligi gdje je igrao i za Chieri i Gozzano s kojim je 2018. izborio treću ligu. Na ljeto 2019. godine je prešao u Crotone u Serie B i s njima ušao u Serie A gdje je u 36 nastupa zabio devet golova i upisao četiri asistencije. U Milan je stigao na posudbu i to zadnji dan prijelaznog roka.

Rossoneri su ga platili 2.6 milijuna eura uz pravo otkupa za 5.4 milijuna. Do utakmice s Atleticom je upisao tek dva nastupa u Serie A i to kao zamjena. Zamjena je bio i u Madridu kada je ušao u 65. minuti i u svojem debiju u Ligi prvaka 22 minute kasnije zabio za pobjedu koja Milan vraća u igru za prolaz.

Linker
25. travanj 2024 15:34