Juniori Hajduka

 ANTE CIZMIC Cropix
ZAMIJENILI ULOGE

Juniori Hajduka na jedan dan su ukrali šou Livaji, igrači prve momčadi došli su im se nakloniti

Završni turnir Lige prvaka mladih bio je san, želja koju naglas nitko nije smio izgovoriti
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 16. ožujak 2023. 21:14

Da mali mogu postati veliki pokazali su juniori Hajduka. Mate Antunović, Ante Kavelj, Borna Buljan... svi juniori zajedno na jedan su dan “ukrali show” velikima. Dobili su naslovnice, mediji su grozničavo tražili njihove izjave.

Najmlađi navijači u njima su vidjeli idole, a oni stariji, prekaljeni dugogodišnji pratitelji Bijelih, ugledali su lučonoše koji će povesti Bijele u budućnost nalik velikoj prošlosti. Na jedan dan juniori su zamijenili mjesta sa svojim idolima. I oni najveći poput Livaje, Nikole i Lovre Kalinića s kompletnom prvom momčadi došli su se pokloniti rezultatu koji Hajduk ni hrvatski nogomet još nisu imali. Budimirovi igrači podigli su letvicu na najvišu razinu.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Završni turnir Lige prvaka mladih na početku natjecanja bio je san, želja koju naglas nitko nije smio izgovoriti. Onako u sebi, potajno su se “bili tići” nadali da mogu napraviti korak više od prošlogodišnjeg Atletico Madrida. Kada im je to uspjelo eliminacijom Šahtara, sljedeća prepreka, Manchester City, izgledao je kao idealna prilika da se Europi i svijetu rasterećeno pokaže kakav potencijal ima nadarenog generacija splitskog kluba.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Čak i kada su City poslali u arhivu, Borussia je na Westfalenu izgledala velika kao i njihov “žuti zid” koji im pruža podršku na svim domaćim utakmicama. Ali, ostali su smireni, koncentrirani kao da su već prošli stotinu takvih utakmica. Jedna obrana Buljana, jedna lopta hladnokrvnog Kavelja lansirali su juniore u slavne uloge koje inače imaju prvotimci. Za sada su na jedan dan zamijenili uloge, ali nema nikakve dvojbe, vrijeme je njihov saveznik. Poslije Dortmunda znaju kakav je feeling biti poznat i slavan. Bit će dobro ako se naviknu na taj divni osjećaj.

Kako je Hajduk stigao do Final Foura u Nyonu

1. kolo

12. 9. 2022. Hajduk - Gabala 3:0

4. 10. 2022. Gabala - Hajduk 1:2

2. kolo

26. 10. 2022. Apolonia - Hajduk 0:3

2. 11. 2022. Hajduk - Apolonia 3:1

Play-off

8. 2. 2023. Hajduk - Šahtar 1:0

Osmina finala

28. 2. 2023. Hajduk - Man. City 2:1

Četvrtfinale

15. 3. 2023. Borussia (D) - Hajduk 1:1 (8:9-11m)

Linker
19. travanj 2024 22:09