Slavlje nogometaša Lyona
 MIGUEL MEDINA
PIROVA POBJEDA TALIJANA

Juventus ispao, maestralni Francuzi u četvrtfinalu Lige prvaka! CR7 opet bez željenog pehara

Dva je pogotka zabio CR7, Juventusu za prolazak dalje to ipak nije bilo dovoljno.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. kolovoz 2020. 19:59

JUVENTUS - LYON 2:1 (Cristiano Ronaldo 43'-11m, 60' / Depay 12'-11m)

JUVENTUS: Szczesny - Cuadrado (od 70' Danilo), De Ligt, Bonucci, Alex Sandro - Bentancur, Pjanić (od 60' Ramsey), Rabiot - Bernardeschi (od 70' Dybala, od 79' Oliveira), C. Ronaldo, Higuain

LYON: Lopes - Denayer (od 61' Andersen), Marcelo, Marcal - Dubois (od 90' Tete), Caqueret, Guimaraes, Aouar (od 90' Mendes), Cornet - Ekambi (od 67' Reine-Adelaide), Depay (od 67' Dembele)


Nogometaši Lyona plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka iako su u uzvratnoj utakmici u Torinu izgubili od Juventusa s 2-1 (1-1). U prvoj utakmici odigranoj u Lyonu još 26. veljače Francuzi su slavili s 1-0 i prošli zahvaljujući golu u gostima.

Francuski Lyon izbacio je Juventus Maurizija Sarrija, čija je trenerska sudbina zapečačena ispadanjem iz Lige prvaka. Lyon je sačuvao prednost iz prve utakmice, a ključnim se pokazao pogodak Depaya već u 12. minuti. Ronaldo je postigao dva gola, ali Lyon se pokazao u Torinu kao organiziranija ekipa.

Iako su zadnjih pet mjeseci odigrali tek jednu natjecateljsku utakmicu, Francuzi su počeli hrabro i u 12. minuti došli do vrijednog gola u gostima. Bentancur je srušio Aouara, a sudac Zwayer uz pomoć VAR-a dosudio penal, iz kojeg je Nizozemac Memphis Depay "panenkom" doveo Lyon u vodstvo. Juve nije dobro reagirao na šokantni zaostatak, ali je ipak u 43. minuti došao do poravnja iz dvojbenog kaznenog udarca. Depay je sada bio tragičar jer je igrao rukom, a Cristiano Ronaldo ne griješi s 11 metara.

Drugi dio je počeo vrlo nervozno, a u 60. minuti Ronaldo je odapeo s 30-tak metara i pogodio same rašlje. Bio je to njegov ukupno 25. gol u osmini finala Lige prvaka. U 79. minuti sudac Zwayer je putem VAR-a provjeravao novi mogući penal za Lyon nakon što je srušen Dembele, no igra je nastavljena. Šest minuta prije kraja ozlijedio se veliki Juveov adut Dybala, koji je ušao u igru u 70. minuti.

Dokraja je Juventus pokušavao, ali su se njihovi stihijski napadi razbijali o čvrtsu obranu Francuza, koji će tako imati čak dva predstavnika u četvrtinalu, iako su oni bili jedini koji nisu nastavili prvenstvo od svih Liga petice.

KRAJ: Juventus je pobijedio s 2:1, ali to talijanskom prvaku nije bilo dovoljno za četvrtfinale Lige prvaka.

90+3' Ni na polovici sudačke nadoknade Lyon nije dopustio Juventusu novo primicanje golu. CR7 pokušava, ali jednostavno ne ide...

90' Čeka nas još čak šest minuta sudačke nadoknade. Ima se još što za igrati u Torinu. Lyon je jako blizu prolaza.

87' Odugovlače igrači Lyona s izvođenjem gol-autova, prekida... Juve nikad nije ispao u Europi od nekog francuskog kluba. Je li danas taj dan?

84' Veliki šok za Juventus, Dybala se ozlijedio i neće sudjelovati u završnici utakmice. Na terenu je proveo svega 14 minuta.

79' Probali su sada gosti iznuditi kazneni udarac za svoju momčad nakon što su protestirali zbog mogućeg igranja rukom Danila. Zwayer ovoga puta nije nasjeo pa je igra nastavljena. Treba napomenuti da je ulazak Dembelea kod Lyona unio dosta živosti u utakmicu.

76' Probao je sada Dybala lijevicom, nije bilo najpreciznije, ali dovoljno za upozorenje Lyonu da ih u preostalih petnaestak minuta čeka velika borba.

74' Svim silama krenuli su domaći po taj treći pogodak, koji bi imao snagu dovoljnu za preokret prednosti Lyona. Ronaldo je imao još jedan slobodni udarac iz velike daljine, pokušao je nisko, no nije prošlo prvi francuski blok.

70' Evo i druge stanke za okrepu na današnjem dvoboju. Danilo će ući umjesto indisponiranog Cuadrada, najslabije karike Juventusa večeras. Spreman je i Paulo Dybala...

67' Opet je Lyon preselio n a polovicu Juventusa, ali će se bijelo-crni znati organizirati na pravi način.

63' Juve je sada sve opasniji. Maločas je Bonucci probao glavom nakon kornera, otišlo je za metar pored vrata Lopesa. Ali, Sarrijeva se momčad presložila i nakon ulaska Ramseyja umjesto Pjanića izgleda još bolje.

60' GOOOOL! Razorno je lijevicom iz daljine pogodio Cristiano Ronaldo. Trebao je Lopes na vratima bolje reagirati, ali sve pohvale za današnjeg dvostrukog strijelca, barem zasad...

57' Čini se da je Lyon opet pohvatao konce igre na terenu. Sve su češće i pogreške domaćih, počinju se primjećivati i prvi znaci nervoze. Napose, jedan je udarac iz daleka uputio Bruno Guimaraes, nije bilo preblizu Szczesnom.

54' Još malo o Cristianovim pogocima. UEFA se trudi razveseliti svakog fana klasnog Portugalca.

51' Počinje klasični Sarriball. Pokušavaju samo kroz posjed nešto napraviti, ali nema previše prilika buduči da Lyon ne otvara previše prostora u svojoj obrani...

image
MIGUEL MEDINA

48' Vrlo bi rado upravo Sarri, kao i svaki navijač Juventusa želio da Cristiano večeras bude izjednačen s Messijem. Jer, Juventusu trebaju baš dva pogotka za prolazak dalje.

46' Krenulo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u odnosu na početne sastave. Maurizio Sarri će još malo pričekati...

Kao da već nema dovoljno rekorda u karijeri...

POLUVRIJEME: Na torinskom stadionu je neodlučeno nakon prvih 45 minuta. Oba pogotka zabili su bivši igrači Manchester Uniteda - Memphis Depay i Cristiano Ronaldo. Oba su postrignuta iz vrlo dvojbenih jedanaesteraca.

45' Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade. Dojam je da sada ni jedni ni drugi neće žuriti. Juve je jednog zabio, za prolaz mu trebaju još dva gola pod uvjetom da mreža Szczesnog do kraja ostane nedirnuta.

43' GOOOOL! Tko bi drugi s bijele točke, nego Cristiano Ronaldo! U Torinu je 1:1.

42' Jedanaesterac za Juventus! Depay je dobio žuti karton zbog igranja rukom nakon trećeg slobodnog udarca za Juventus. Ovoga puta izveo je to Pjanić. I ovaj jedanaesterac je vrlo sporan.

40' Pa onda i još jednu, ovoga puta malo bliže no što je to bio slučaj prije tri minute. Ronaldo je pucao, Lopes obranio. Možda je to bilo i malo preblizu za ponajboljeg nogometaša svijeta. lopes je jednom rukom, atraktivno obranio.

37' Imao je Ronaldo još jednu priliku, ovoga puta iz slobodnog udarca, no lopta je samo završila u živom zidu Lyona.

34' Povijest na svakom koraku. Unikat...

30' Sarri luduje pored Juventusove klupe. Na zagrijavanju je Paulo Dybala, nije isključeno da ga vidimo već od prve minute nastavka. Nikakvih problema gosti nemaju s čuvanjem aktualnog rezultata.

27' U tijeku je prvi predah za igrače na polovici prvog dijela. Lyon ima veliko ostvarenje, Juventusu trebaju tri pogotka za prolazak u četvrtfinale Lige prvaka.

24' Lyon i dalje nastavlja s napadima, Garcijina momčad kontrolira utakmicu koja se odvija suprotno svim predviđanjima. Francuzi s puno igrača dolazue pred gol domaćih. Dogodi se i pokoja pogreška koju uglavnom isprave na vrijeme.

image
MIGUEL MEDINA

19' Kakva prilika za Juventus! Sve je sam napravio Federico Bernardeschi, prešao četvoricu igrača i došao nadomak gola, samo je trebao pospremiti loptu u mrežu s pola metra, ali to nije uspio učiniti. Bila je to matna situacija, nakon koje je probao i Ronaldo glavom, ali preko gola... Juve je sve ozbiljniji, Denayeru je Portugalac umaknuo iz vida...

16' Treći puta večeras Cristiano Ronaldo je u zaleđu. Trebao je to biti prvi odgovor Juventusa nakon primljenog pogotka i pretrpljenog šoka, ali nikako da domaći povežu jednu akciju od početka do kraja. Još uvijek se priča o dosuđenom jedanaestercu za Lyon, mnogi ga spore...

12' GOOOL! Vodi Lyon pogotkom Memphisa Depaya s bijele točke. U ožujku nije ni trebao biti na terenu zbog ozljede, sada je doveo Lyon na vrata raja!

10' Jedanaesterac za Lyon! Bentancur je srušio Aouara, stvar je poprilično nategnuta na prvu loptu, ali sudac Zwayer nije okljevao već je odmah pokazao na bijelu točku...

8' Još je jednu priliku imao Cristiano Ronaldo, ali zastavica pomoćnog suca ponovo je u zraku. S druge strane poteže i Aouar, Szczesny je loptu odbio u korner iako ona nije išla u okvir njegova gola. Po jedna dobra prilika sa svake strane.

5' Suđeno je zaleđe nakon krasne De Ligtove lopte za Cristiana Ronalda koja se dogodila uslijed jednog Pjanićevog slobodnog udarca. Ispod možete vidjeti statistiku CR-a, a on je i danas gladan golova...

image
MIGUEL MEDINA

3' Lyon u startu utakmice dolazi visoko, imali su već i jednu polupriliku nakon ubačaja Aouara koji međutim nije pronašao nikog u kaznenom prostoru.

21.00 - Utakmica je počela! Lyon pogotkom Tousarta iz prve utakmice ima prednost od 1:0.

20.53 - Pred nama je sjajna večer. Uživajte!

20.47 - Kladionice uoči današnje utakmice veliku prednost daju Juventusu. Pobjeda torinskog sastava cijeni se po prosječnih 1.50. Neodlučen rezultat ima koeficijent od 4.20, dok za pobjedu Lyona na jednu uloženu možete dobiti čak šest kuna.

20.40 - Gledatelja na stadionu ne smije biti, ali pedesetak navijača Juventusa dočekalo je klupski autobus po dolasku na stadion u Torinu.

20.35 - Uz dolazak nogometaša Juventusa na stadion, još malo statistike...

20.30 - Statističari su pripremili mnoštvo zanimljivih podataka i pred ovu utakmicu.

20.13 - Naravno, pred Juventusom je neprijeporna želja, uzeti pobjedu i plasirati se na završnicu u Portugal. Ovo je sastav s kojim će to pokušati ostvariti.

20.10 - Začuđujuće, strateg Lyona Garcia odlučio se za formaciju s tri stopera, a na klupi je ostavio svog najopasnijeg igrača, Moussu Dembelea. Naravno, temeljni cilj Francuza je obraniti prednost iz prvog susreta.

20.05 - Stigli su sastavi za današnji dvoboj. Kod Juventusa će biti dvije promjene. Rabiot će krenuti u veznom redu umjesto najavljivanog Matuidija, dok će u napadu umjesto Dybale krenuti Higuain.

Lyonova momčad bit će bitno izmijenjena u odnosu na najave...

Puno će očiju večeras biti upereno u Maurizija Sarrija, koji s Juventusom dočekuje Lyon u utakmici koja bi mogla odlučivati o njegovu ostanku na klupi Stare dame. Juventus je prvi susret osmine finala LP u Lyonu izgubio 1:0, igralo se još 26. veljače. U međuvremenu je Juve došao do scudetta kojeg je osigurao dva kola prije kraja prvenstva, iako se ta prednost istopila na samo bod razmaka od Intera. Superkup je izgubljen od Lazija još u prosincu, dok su u Kupu Torinezi prije mjesec i pol izgubili u finalu od Napolija. Kritike na Sarrijev račun stižu sa svih strana i priča se o mogućem otkazu ne uspiju li Bianconeri preokrenuti protiv Lyona i proći u četvrtfinale. - Gledao sam Lyon protiv PSG-a i iznenadilo me u kako se dobroj kondiciji nalaze - rekao je Sarri.

Linker
24. travanj 2024 10:22