Mateo Kovačić
 Adrian DENNIS / AFP / ADRIAN DENNIS AFP
TRENER ODUŠEVLJEN

'KADA IGRA OVAKO, MATEO KOVAČIĆ IMA MJESTA U BILO KOJOJ MOMČADI NA SVIJETU' Jedan od najboljih engleskih nogometaša svih vremena nahvalio Vatrenog

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. veljača 2020. 09:22

Nogometaši Bayerna s visokih su 3:0 na Stamford Bridgeu svladali Chelsea i tako jednom nogom već zakoračili prema četvrtfinalu Lige prvaka.

Chelsea je uglavnom prijetio iz kontranapada, a glavni pokretač tih akcija bio je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić. Osim što je primio tri gola, Chelsea je za uzvrat ostao i bez Marcosa Alonsa, jer je španjolski lijevi bočni zaradio izravni crveni karton, zbog opasnog starta u 83. minuti.

Frank Lampard napravio dosta dobrih stvari ove sezone, ali defenzivne slabosti su konstanta koja traje. Na ovoj razini svaka se pogreška skupo plaća, a Chelsea nije pokazao da pripada europskoj eliti u ovom trenutku. Bio mu je to već osmi domaći poraz u svim natjecanjima ove sezone, najviše od 1985./1986.

- Odigrali smo slabo, a ponekad treba biti brutalno iskren. Deklasirali su nas u svim segmentima i to je poprilično otrježnjenje. Oni su na toj razini da se svake godine bore za naslove kod kuće i u Ligi prvaka, no razočaran sam da nismo mogli više protiv njih - kazao je Frank Lampard, pa nastavio:

- Ipak, bilo je i dobrih stvari u našoj momčadi. Tu ponajviše mislim na predstavu Matea Kovačića koji je pokazao karakter i kvalitetu i natjerao da kažeš - hej, kada je na ovakvoj razini, on može igrati u bilo kojoj momčadi. Osim spomenutog, ovo nije bila naša večer i svaki pojedinac mora preuzeti odgvornost za ovo što se dogodilo.

Linker
19. travanj 2024 00:34