Pau Cubarsi je proglašen igračem utakmice

 LLUIS GENE Afp
MLADE SNAGE

Kakva tri igrača Barcelona ima! Španjolci hvale Xavijevu odluku, a ova utakmica je bila važnija od nogometa

Katalonski klub će zaradom od plasmana u četvrtfinale izbjeći upadanje u financijski minus
Piše: SNObjavljeno: 12. ožujak 2024. 23:52

Kakva tri igrača Barcelona ima! To je naslov teksta na španjolskoj Marci kojim se slavi prolazak katalonskog kluba u četvrtfinale Lige prvaka nakon pobjede nad Napolijem u drugoj utakmici osmine finala ovog natjecanja (3:1).

Marca hvali Xavija Hernandeza koji je u ovako važnoj utakmici u udarni sastav poslao dva tinejdžera - 16-godišnjeg Laminea Yamala, godinu dana starijeg Paua Cubarsíja te 20-godišnjeg Fermína Lópeza. On je i postigao prvi gol na utakmici, a sva trojica mladića odigrala su odlično u iznimno važnoj utakmici.

‘López nije bio u startnoj postavi od 18. siječnja, ali je, kao i uvijek, igrao čvrsto i kreirao prve dvije opasna prilike za Barcelonu prije nego je sam postigao gol. Yamalova brzina je postala zaštitni znak Barcelonine igre ove sezone, a Cubarsí je zaslužio startno mjesto u utakmici Lige prvaka te odigrao spektakularno‘, piše Marca.

Cubarsíja je UEFA proglasila i igračem utakmice.

- Uvijek pokušavam igrati smireno i moj je posao da pomognem momčadi. Ovo je jedan od najboljih dana mog života - rekao je mladi nogometaš.

image

Fermín López je postigao prvi gol na utakmici

JOSEP LAGO Afp

Još jedan junak utakmice bio je Sergi Roberto. On zbog ozljede nije igrao više od dva mjeseca, a kada ga je Xavi uveo u igru, reagirao je kapetanski. Osujetio je mnoge napade Napolija koji je u tim trenucima tražio izjednačenje, a stigao je i asistirati Robertu Lewandowskom za konačnih 3:1. S ovom utakmicom je, kako kaže Marca, zaslužio novi ugovor jer mu aktualni istječe nakon ove sezone. Drugi ugledni španjolski medij, As, Sergija Roberta je usporedio s Andrésom Iniestom, a svima je jasno kako je Iniesta igrao i što je značio Barceloni.

Mundo Deportivo ističe kako je ova pobjeda važna i zbog teške financijske situacije u Barceloni. Katalonski klub je već duže vremena na meti Španjolskog nogometnog saveza zbog kršenja tamošnjeg financijskog fair-playa pa nije ni mogao dovoditi igrače koje je želio. No, s prolaskom u četvrtfinale zaradio je najmanje 81,15 milijuna eura, a taj se iznos može podignuti na 95 milijuna čak i ako se ne plasira u finale.

‘Barcelona nije imala samo rezultatske brige uoči ove utakmice, nego i ekonomske. Da je ispala od Napolija, klub bi bio u minusu od 15 milijuna eura ove godine i pitanje je kako bi se to moglo nadoknaditi‘, piše Mundo Deportivo.

Linker
19. travanj 2024 13:53