Navijači Cityja

 HENRY NICHOLLS/Afp
‘SJEĆATE LI SE MENE?‘

Kao ukazanje Jetija: Na finale Cityja i Intera dolazi čovjek koji na stadionu nije viđen 13 godina

Mnoga poznata lica viđena su u Turskoj uoči finala najjačeg klupskog natjecanja Europe
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 10. lipanj 2023. 17:42

Utakmicu finala Lige prvaka između Manchester Cityja i Inter Milana u Turskoj će pratiti mnoga poznata lica: Luis Figo, Clarence Seedorf, Ricardo Kaká, Roberto Carlos, Diego Milito, Wesley Sneijder, Goran Pandev, Samuel Eto‘o, Adriano... Svi oni pojavili su se na turniru legendi u petak i dio njih osigurao je ulaznicu na Atatürk, prenose talijanski mediji, dok Englezi ističu - šeika Mansoura.

Vlasnik Manchester Cityja - punim imenom Mansour bin Zayed Al Nahyan - čak 13 godina nije se pojavio na utakmici momčadi u koju je utukao milijarde otkad je 2008. kročio na Etihad. Engleski mediji pišu da je Mansour poletio prema Istanbulu i prvi put od kolovoza 2010. uživo će svjedočiti partiji Građana. Zadnji ogled koji je ispratio s tribina bila je pobjeda Manchester Cityja u ligaškom srazu s Liverpoolom.

image
MOHAMMED AL-HAMMADI Afp

Mansouru će društvo u velikoj večeri praviti predsjednik kluba Khaldoon Al Mubarak. Otkad je njegovo investicijsko društvo Abu Dhabi United Group preuzelo klub s Etihada, Građani su podigli 19 odličja, među kojima je sedam trofeja Premier lige.

City se prometnuo u ponajbolju momčad Europe, ali nikada to nije "formalizirao" odličjem najjačeg natjecanja istog kontinenta. Sjajna prilika stiže u srijedu protiv Intera, a 52-godišnji političar i investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, čije se bogatstvo procjenjuje na 17 milijardi dolara, ne želi propustiti možebitno povijesni trenutak Manchester Cityja.

Linker
21. svibanj 2024 21:39